15:28 22.01.2021

Бізнес Трампа значно скоротив виручку у 2020 році і стикається з ризиками після захоплення Капітолію

3 хв читати
Бізнес Трампа значно скоротив виручку у 2020 році і стикається з ризиками після захоплення Капітолію

Компанія колишнього президента США Дональда Трампа Trump Organization, якій належать готелі, гольф-клуби та комерційна нерухомість, минулого року зафіксувала падіння виручки через спалах COVID-19, пише The Wall Street Journal.

За даними Управління державної етики (Office of Government Ethics, OGE) США, виручка деяких об'єктів нерухомості, що належать компанії, впала майже на 40%, у той час як більш високоприбуткові об'єкти зафіксували ще більше зниження показника.

Проблеми Trump Organization, ймовірно, посиляться у найближчі місяці, зазначає WSJ. Деякі партнери та клієнти компанії заявили, що розірвуть зв'язки із колишнім президентом США після заворушень у Капітолії.

Син Дональда Трампа Ерік Трамп, який управляє Trump Organization із моменту вступу його батька на посаду президента, заявив у четвер про хороше фінансове становище сімейного бізнесу.

"У нього (Дональда Трампа - ІФ), можливо, один із найвідоміших брендів у світі. Можливості для такої людини не мають меж", - сказав Ерік Трамп.

Водночас дані за 2020 рік і початок 2021 року свідчать про падіння бізнесу основних об'єктів нерухомості Trump Organization. Виручка готелю Trump International Hotel у Вашингтоні (округ Колумбія) рухнула до приблизно $15 млн із понад $40 млн у 2019 році. Гольф-клуб Trump National Doral у Маямі зафіксував виручку на рівні майже $44 млн, що більше ніж на 40% нижче порівняно з 2019 роком.

Загалом виручка бізнесу Трампа становить за звітний період $278 млн порівняно з $446 млн у 2019 році.

Ерік Трамп пояснив падіння виручки деяких об'єктів карантинними заходами, які негативно відбилися на поїздках і вдарили по власниках готелів у США. Він зазначив, що компанія почала знижувати витрати пропорційно скороченню виручки вже на самому початку пандемії. При цьому, за словами сина Дональда Трампа, гольф-клуби показали хороші результати, оскільки клієнти в умовах пандемії вибирали відпочинок на відкритому повітрі.

Ерік Трамп також заявив, що Trump Organization була прибутковою у 2020 році, проте він відмовився розкривати деталі.

Крім падіння виручки, Trump Organization стикається зі значним борговим навантаженням. У найближчі декілька років компанії належить погасити борг обсягом понад $400 млн, а рефінансування боргу може викликати труднощі, оскільки давні кредитори бізнесу, включаючи Deutsche Bank AG, намагаються дистанціюватися від колишнього американського президента.

Однак, за словами Еріка Трампа, боргове навантаження компанії незначне порівняно з її активами.

Незважаючи на зниження бізнесу Trump Organization загалом, деякі об'єкти змогли збільшити виручку. Виручка курорту Мар-а-Лаго у Флориді, зокрема, зросла на 13% і перевищила $24 млн.

Останні дані не повністю відображають наслідки заворушень у Капітолії 6 січня. Деякі юридичні фірми згодом розірвали відносини з Trump Organization. У четвер Morgan, Lewis & Bockius, яка захищала інтереси компанії у зв'язку з кримінальним розслідуванням влади Нью-Йорка, оголосила про припинення роботи з Trump Organization. Юрфірма не назвала причин цього рішення.

Професійна асоціація гольфістів США (PGA) заявила, що розриває контракт на проведення чемпіонату 2022 року на полях для гольфу в Нью-Джерсі, які належать Трампу. Влада Нью-Йорку повідомила про розрив угод із компаніями Трампа. Trump Organization обвинуватила PGA у порушенні контракту і зазначила, що оскаржуватиме рішення влади Нью-Йорка.

Ще більшою загрозою для бізнесу Трампа може стати відмова компаній від оренди комерційної нерухомості у Нью-Йорку та Сан-Франциско. Організація гьорлскаутів агломерації Нью-Йорка заявила, що розглядає можливість відмови від оренди офісу в хмарочосі Трампа на Волл-стріт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За підсумками швейцарського саміту створять Action plan імплементації Формули миру - Свириденко

Профільний комітет Ради схвалив проєкт закону про будівництво блоків №3-4 Хмельницької АЕС

Україна і спецкомітет кредиторів не досягли угоди про умови реструктуризації євробондів, продовжать дискусії - Мінфін

Прем'єр Норвегії на Саміті миру оголосив про виділення допомоги на ремонт енергетичної інфраструктури України

"Нафтогаз" упровадив внутрішній регламент REMIT

"Київтеплоенерго" поміняло на Солом'янці пошкоджену ділянку тепломережі під залізничними коліями без перекриття руху

IFC має намір профінансувати будівництво "Галнафтогазом" ВЕС 150 МВт

DFC і Proparco мають намір надати по $50 млн ЄБРР у 2025 р. для покриття ризиків із торговельного фінансування України

НАБУ направило до суду справу про завдання збитків ДП "Укрспирт" на 55 млн грн

"Укрнафта" планує побудувати у 2024 р. ще близько 100 МВт газової генерації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА