13:01 14.01.2021

Газ для населення за регульованою ціною реалізовуватиме "Нафтогаз" через ПОН - Герус

2 хв читати
Газ для населення за регульованою ціною реалізовуватиме "Нафтогаз" через ПОН - Герус

Природний газ для побутових споживачів (населення) за регульованою державою ціною 6,99 грн за кубометр до завершення карантину або опалювального сезону реалізовуватиме постачальник останньої надії (ПОН), яким на сьогодні є "дочка" "Нафтогазу України", повідомив голова парламентського комітету з питань енергетики і ЖКГ Андрій Герус.

"А ніхто нікого не змушує продавати, оскільки є постачальник останньої надії", - написав він у коментарі у соцмережі Facebook.

Герус наголосив, що рішення, яке готується, - це не спецобов’язки. Водночас він детально не роз'яснив механізм реалізації рішення, який готується.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 13 січня доручив підготувати державне регулювання ціни на газ для побутових споживачів (населення) на період карантину по 6,99 грн за куб. м.

За його словами, наразі низка газзбутів реалізує газ населенню за ціною 10 грн і більше за 1 куб. м, отже, впровадження держрегулювання дасть змогу українським домогосподарствам не відчути різкого зростання цін на газ на світових ринках.

Водночас Шмигаль наголосив, що це тимчасовий захід, і Україна не має наміру відмовлятися від уже запущеного ринку газу для населення.

"Нафтогаз" того самого дня ввечері повідомив, що його газопостачальна компанія (ГПК) готова постачати газ на таких умовах. Для клієнтів ГПК, які раніше оформили тарифний план "Річний", вартість газу не зміниться і становитиме 4,73 грн, 5,24 грн і 6,45 грн за куб. м, відповідно до умов договорів.

"Ми готові мінімізувати тиск цін на енергоносії на незахищені верстви населення під час карантинних обмежень. Ми готові "прийняти на ПОН" всіх, хто опиниться без постачальника газу в разі неготовності газзбутової компанії забезпечити визначену урядом ціну у 6,99 грн за куб. м", - запевнив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

ГПК "Нафтогаз" у жовтні-листопаді 2019 року обслуговувала понад 410 тис. побутових споживачів Донецької області, які автоматично перейшли до неї, як до ПОН.

У грудні-січні ГПК, як ПОН, почала обслуговувати 270 тис. побутових споживачів Херсонської області.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

Фінкомпанії з обмеженням ставки за мікрокредитами 1% на добу будуть обережнішими у виборі клієнтів - думка

"Метінвест" у I кв. наростив сплату податків до бюджету України на 70%, до 4,2 млрд грн - СЕО

ПриватБанк перерахував до бюджету майже 50 млрд грн податку на прибуток і дивідендів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА