17:29 26.10.2020

Ціна газу для тепловиків за ПСО у жовтні становитиме 5,374 тис. грн/тис. куб. м - "Нафтогаз"

1 хв читати
Ціна газу для тепловиків за ПСО у жовтні становитиме 5,374 тис. грн/тис. куб. м - "Нафтогаз"

Оптова ціна на природний газ для виробників теплової енергії в рамках покладених на НАК "Нафтогаз України" спеціальних обов’язків (ПСО) у жовтні становитиме 5 тис. 374,1 грн/тис. куб. м (без урахування ПДВ і витрат на транспортування газу магістральними і розподільними газопроводами), що на 24,4% більше, ніж вереснева ціна (4,319 тис. грн/тис. куб. м).

У "Нафтогазі" нагадують, що ціна газу для виробників тепла розраховується відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №867 від 19 жовтня 2018 року, з урахуванням змін котирувань на європейських газових хабах.

"За період, який використовується для розрахунків, котирування на природний газ у Європі зросли порівняно з вересневими цінами на 26% через підвищення попиту. Однак, завдяки значним запасам у підземних сховищах газу в Україні, ціна газу для виробників тепла у жовтні зросла порівняно з минулим місяцем на 24%", - зазначають у НАК.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України у квітні 2020 року продовжив до 1 травня 2021 року покладання на НАК "Нафтогаз України" спеціальних обов’язків із продажу природного газу виробникам теплової енергії.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортуванні нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА