19:04 03.07.2020

Компанії власника "Галнафтогазу" отримали понад 300 га в горах біля Славського

2 хв читати
Компанії власника "Галнафтогазу" отримали понад 300 га в горах біля Славського

Компанії львівського бізнесмена та власника корпорації OKKO Group Віталія Антонова протягом останнього року отримали понад 300 гектарів землі на території Славської об'єднаної територіальної громади (гірський курорт і Сколівському районі Львівської області), повідомляє інтернет-видання Zaxid.net.

"Процес виділення землі вже близький до завершення, а будівництво курорту має розпочатися вже у 2021 році", - зазначено в повідомленні Zaxid.net.

За даними видання, у квітні 2019 року Віталій Антонов разом зі своїм бізнес-партнером Василем Даниляком заснували компанію "Рожанка парк". До 10 червня 2020 року ця фірма приватизувала понад 200 земельних ділянок на території села Верхня Рожанка, де, як повідомлялося раніше, Антонов планує побудувати сучасний гірськолижний комплекс площею близько 300 га.

Крім того, пише Zaxid.net, на початку січня 2020 року Антонов і Даниляк заснували ще одну компанію "Славскі". Впродовж січня-травня 2020 року ця фірма приватизувала 12 земельних ділянок на території сіл Волосянка і Верхня Рожанка площею близько 27 га. Усі земельні ділянки межують із підйомниками гірськолижного комплексу "Захар Беркут".

Голова Славської ОТГ Володимир Бега повідомив Zaxid.net, що процес виділення земельних ділянок під будівництво курорту вже на завершальному етапі, але фактичне будівництво курорту розпочнеться не раніше 2021 року. "Є технічні проблеми, тому що змінюються детальні плани й робочий проект, де мають бути підйомники, нижні базові станції, і тому так усе відкладається. Я думаю, що цього року це вже завершиться, і наступного року розпочнуть земляні роботи з будівництва озер, необхідних для запасу води", - повідомив він.

За словами Беги, інвестор досі не оприлюднив остаточний робочий проект майбутнього курорту.

"Є поки що передпроектні пропозиції, згідно з якими відбувається виділення земельних ділянок. Попередньо було анонсовано близько 50 км трас. Це лише траси, але потрібно ще подати площі під озера, під нижні, верхні станції, паркінги тощо", - сказав голова ОТГ.

Як повідомлялося раніше, структури Віталія Антонова планують побудувати гірськолижний комплекс у курортному смт Славське Сколівського району. Відомо, що будівництво комплексу розпочнеться на північному схилі гори Високий Верх з боку села Верхня Рожанка. В гірськолижний курорт планують задіяти гори Тростян, Погар, Високий Верх, Чорна Ріпа, де буде, за різними даними, від 50 до 75 км гірськолижних трас. Загальний термін реалізації проекту становить три-п'ять років, обсяг інвестицій - близько $500 млн.

На початку 2017 року кілька компаній з групи ОККО змінили місце реєстрації на Славське й почали платити податки до місцевого бюджету. Саме завдяки приходу великого інвестора Славська ОТГ щомісяця отримує 3-4 млн грн. У рейтингу найуспішніших громад області від Львівської обласної державної адміністрації Славська ОТГ у 2020 році посіла перше місце.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА