20:33 18.06.2020

"Нафтогаз" фінансово готовий до спаду цін на газ строком більше року

2 хв читати
"Нафтогаз" фінансово готовий до спаду цін на газ строком більше року

- фіндиректор

Київ. 18 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Спад на ринку газу в 2020 році був несподіваним, проте Група "Нафтогаз України" має достатній фінансовий запас, щоб пережити його, заявив фінансовий директор групи Петер ван Дріл на прес-конференції в четвер.

"У 4-му кварталі 2019 року була певна тенденція, яка повинна була продовжитися і в 2020-му, і протягом декількох років. Але обставини змінилися, і не на користь НАК ... У комбінації з нашою здатністю вийти на ринок і / або взяти гроші у місцевих банків або, можливо, прийти навіть на європейські чи американські ринки, ми маємо дуже хорошу позицію пережити цей спад", - сказав він.

Ван Дріл підкреслив, що "Нафтогаз" має досить міцний баланс, великий запас готівки в банку, зокрема для виплати 39 млрд грн дивідендів у червні, і низький рівень заборгованості.

"Ця перевага "Нафтогазу" - баланс дуже потужний: ми готові до спаду, і цей спад може зайняти більше року", - зазначив фінансовий директор.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" в січні-березні 2020 року скоротив чистий прибуток у п'ять разів - до 3,18 млрд грн, а з урахуванням припиненої з цього року діяльності від транзиту газу чистий прибуток компанії впав у 6,5 раза. Виручка "Нафтогазу" в першому кварталі 2020 року скоротилася на 35,5% - до 44,57 млрд грн.

Згідно зі звітом, на кінець березня цього року грошові кошти та залишки НАК на банківських рахунках складали 70,84 млрд грн. Крім того в першому кварталі цього року "Нафтогаз" купив доларові ОВДП з погашенням в червні на 23,18 млрд грн.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

НБУ в понеділок зміцнив курс гривні на 4 коп.

Зниження облікової ставки до 11,5-12% до кінця 2024 р. допускають чотири члени КМП, ще сім очікують 13% - НБУ

В.о. директора ДП "Укрспирт" призначено Станіслава Банчука

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА