07:36 10.06.2020

ЄБРР планує видати EUR7 млн кредиту Grain Alliance на поповнення оборотного капіталу

2 хв читати
ЄБРР планує видати EUR7 млн кредиту Grain Alliance на поповнення оборотного капіталу

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) планує надати великому сільськогосподарському виробнику в Україні Grain Alliance AB (ТОВ "Баришівська зернова компанія") EUR7 млн кредиту на фінансування потреб групи в оборотному капіталі на тлі несприятливого впливу Covid-19 на її бізнес.

Згідно з інформацією на сайті банку, проект був схвалений в контексті відповіді ЄБРР на пандемію Covid-19.

"Кредит підтримає ліквідність групи і допоможе їй протистояти кризі, викликаній Covid19. Таким чином, це допоможе компанії зберегти свої плани капітальних витрат, які були частиною початкового проекту між банком і Grain Alliance, затвердженого в 2019 році", - пояснили в ЄБРР.

Кредитні кошти будуть спрямовані на поліпшення інфраструктури для логістики, зберігання і транспортування. Також у планах установка двох зерносушарок на біомасі (із загальною потужністю 24 МВт) з використанням продуктів переробки соняшнику.

За даними ЄБРР, статус проекту - очікування остаточного огляду.

Як повідомлялося, в грудні 2019 року, ЄБРР надав Grain Alliance EUR10 млн кредиту на збільшення потужностей прийому зерна і оновлення парку сільськогосподарської техніки. Ця позика надається компанії на сім років.

Засновники ТОВ "Харвест Мун Іст" (смт Баришівка Київської обл.) І BZK Grain Alliance (Швеція) в 2009 році створили спільну компанію - Grain Alliance.

Grain Alliance обробляє в Україні близько 55 тис. га сільськогосподарських земель у Київській, Черкаській, Полтавській, Хмельницькій та Чернігівській областях.

Компанія володіє шістьма елеваторами в Київській та Полтавській областях, заводом з доопрацювання насіння потужністю 30 тис. тонн на рік.

Елеваторні потужності компанії Grain Alliance становлять близько 260 тис. тонн одноразового зберігання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА