13:19 18.04.2020

"Запоріжсталь" спростовує черговий фейк про НП, цього разу щодо викиду хлору

2 хв читати
"Запоріжсталь" спростовує черговий фейк про НП, цього разу щодо викиду хлору

Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" заявляє про неправдиву інформацію про вибух на доменній печі підприємства, який нібито призвів до людських жертв і викиду хлору в атмосферу.

Як повідомляється в прес-релізі компанії в суботу, в інтернет-спільнотах і групах у месенджерах поширюється недостовірна інформація про аварію на підприємстві.

"Ця інформація не відповідає дійсності і здоровому глузду. Повідомляємо, що: 1. Виробничих аварій, що призвели до вибухів і людських жертв, на "Запоріжсталі" немає. Ми працюємо в штатному режимі. 2. Хлор не використовується і не утворюється в технологічному процесі "Запоріжсталі" – тому ймовірність викидів хлору в атмосферу комбінатом категорично виключена. 3. Системи аспірації виробничих агрегатів і обладнання "Запоріжсталі" працюють у штатному режимі згідно з українським законодавством", - наголошується в прес-релізі.

При цьому зазначається, що на поширення в медіа-просторі фейку про вибух на комбінаті оперативно відреагували Національна поліція та екологічна інспекція, які того ж дня, 17 квітня 2020 року, відвідали "Запоріжсталь" і констатували відсутність нештатних і аварійних ситуацій на комбінаті.

"Підприємство працює у штатному режимі з дотриманням норм, закріплених у природоохоронному законодавстві України", - резюмується в прес-релізі.

"Запоріжсталь" - одне з найбільших промислових підприємств України. Перебуває в процесі інтеграції в групу "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%). ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія Групи"Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА