15:39 15.04.2020

Безробітних у Києві за рік стало на 60% більше, їх уже понад 13,5 тис. - директор міського центру зайнятості

2 хв читати
Безробітних у Києві за рік стало на 60% більше, їх уже понад 13,5 тис. - директор міського центру зайнятості

Загальна кількість зареєстрованих безробітних у Києві зросла на 60% порівняно з аналогічним періодом минулого року і становить понад 13,5 тисяч осіб, заявив директор Київського міського центру зайнятості (КМЦЗ) Віктор Білич.

"Загальна кількість безробітних, зареєстрованих нині (у Києві - ІФ) становить понад 13,5 тисяч осіб. Це на 60% більше ніж в аналогічний період 2019 року", - заявив Білич на брифінгу в середу.

За словами директора міського центру зайнятості, найбільшими категоріями серед безробітних у столиці на сьогодні є: 22% - колишні працівники у сфері торгівлі, 13% - колишні працівники сфери держуправління, 11% - колишні працівники фінансової та страхової сфери, 9% - співробітники підприємств переробної промисловості.

"Порівняно з попереднім роком кількість колишніх працівників сфери тимчасового розміщення та організації харчування зросла майже втричі, будівельної галузі - майже вдвічі, сфери послуг - у 1,9 раза, адміністративна діяльність, торгівля та сфери розваг і відпочинку - у 1,7 раза, підприємства переробної промисловості, транспорту, держуправління на цей період у півтора раза перевищують показники минулого року", - розповів Білич.

Він зазначив, що з січня місяця київські роботодавці розмістили майже 8 тисяч вакансій, що на 34% менше ніж у 2019 році.

"На одну вакансію в Києві сьогодні претендують у середньому дві людини, якщо брати так званий метод співвідношення. Як правило, у Києві більше ніж один до одного в попередні періоди не було", - говорить керівник КМЦЗ.

Найбільша конкуренція за отримання вакансії спостерігається у сфері управління - тут на одне місце претендують одразу 18 безробітних. Найменша кількість претендентів на посади кваліфікованих працівників з інструментом, представників найпростіших професій та осіб без професій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА