21:11 01.04.2020

Необережні дії влади через коронавірус можуть призвести до продовольчої кризи у світі, попередили в ООН і СОТ

2 хв читати
Необережні дії влади через коронавірус можуть призвести до продовольчої кризи у світі, попередили в ООН і СОТ

Глави кількох міжнародних організацій попередили в середу, що ситуація навколо коронавірусу Covid-19 загрожує перебоями з постачаннями продовольства у світі, якщо уряди різних країн не зможуть зробити правильні дії, повідомляють західні ЗМІ.

У середу з таким попередженням виступили глава Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус, гендиректор Світової організації торгівлі (СОТ) Роберто Азеведу й голова Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Цюй Дун'юй.

"Невпевненість щодо доступності продовольства може спричинити обмеження на експорт, що створить брак (продовольчих товарів - ІФ) на глобальних ринках", - цитують ЗМІ витяги з їхньої спільної заяви.

"У розпал закриття (кордонів - ІФ) через Covid-19 має бути докладено всіх зусиль, щоб гарантувати - товарні потоки течуть якомога вільніше, особливо для того, щоб уникнути продовольчого дефіциту", - також зазначено в заяві.

У цьому контексті ЗМІ нагадують, що після фінансової кризи 2007 року Індія і В'єтнам обмежили експорт рису, що спричинило заворушення в деяких країнах, що розвиваються, зумовлені зростанням цін на рис.

У свою чергу глави ВООЗ, СОТ і ФАО відзначили міграцію робочої сили, яка зайнята в сільському господарстві й зіткнулася з обмеженнями на переміщення через масове закриття кордонів. ЗМІ уточнюють, що наразі стала очевидною залежність сільськогосподарського виробництва в деяких країнах від припливу іноземної робочої сили. Так, вирощування багатьох культур у США опинилося під загрозою через брак сезонних робітників із Мексики, які приїжджають на заробітки до США. Аналогічні явища спостерігаються в Західній Європі, котра покладається на робітників із Північної Африки та країн Східної Європи, пояснюють ЗМІ.

Крім цього, заява ВООЗ, СОТ і ФАО закликає гарантувати безпеку працівників, зайнятих у торгівлі їжею. ЗМІ пояснюють, що раніше частина співробітників супермаркетів в Італії та Франції відмовилася виходити на роботу, посилаючись на брак заходів щодо захисту їхнього здоров'я. Зі схожими проблемами стикнулася торговельна мережа Whole Foods у США.

На думку глав ВООЗ, СОТ і ФАО, на тлі всіх цих проблем міжнародне співробітництво набуває особливого значення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА