20:27 27.11.2019

Литовська Modus Grupe відкрила на Прикарпатті СЕС потужністю 14 МВт

2 хв читати
Литовська Modus Grupe відкрила на Прикарпатті СЕС потужністю 14 МВт

Литовська багатопрофільна компанія Modus Grupe у середу відкрила в селі Залуква Галицького району на Прикарпатті сонячну електростанцію потужністю майже 14 МВт, повідомила Івано-Франківська облдержадміністрація на сайті.

За словами члена правління Modus Grupe Руслана Склеповича, який відповідає за проекти в галузі відновлюваної енергетики, обсяг інвестицій для реалізації цього проекту становить EUR11 млн, станцію було побудовано за півроку.

"Україна географічно приваблива та перспективна для розвитку проектів сонячної енергетики", - наводяться його слова в повідомленні.

Згідно зі звітом Modus Grupe за перше півріччя 2019 року, вона розпочала будівництво в Україні двох СЕС загальною потужністю 46 МВт.

За інформацією першого заступника голови Івано-Франківської ОДА Марії Савки, на Прикарпатті сьогодні працюють 44 промислові сонячні електростанції загальною потужністю майже 130 МВт. За дев'ять місяців року вони виробили близько 100 млн кВт-год електроенергії, що становить 1,5% від загального обсягу виробленої електроенергії в області.

Як повідомлялося, про відкриття другої в Україні литовської СЕС повідомив президент України Володимир Зеленський на брифінгу в середу у Вільнюсі після зустрічі з президентом Литви Гітанасом Науседою в середу. Він також заявив, що в Україні не буде ретроспективних змін законодавства, які погіршують умови ведення бізнесу, незалежно від його спрямування, чи то ресторанний бізнес, чи "зелена" енергетика.

Modus Grupe об'єднує підприємства з торгівлі автомобілями, розвитку нерухомості, в галузі енергетики. Група в першому півріччі 2019 року збільшила виручку на 33% - до EUR226,3 млн, зокрема в секторі альтернативної енергетики - на 73%, до EUR20,5 млн. EBITDA компанії становить EUR34,4 млн. Біогазові та сонячні електростанції компанії розташовані в Литві, Польщі, Білорусі, Україні та Іспанії.

У серпні 2018 року Modus Grupe заявила про інвестування EUR30 млн у новий парк СЕС в Україні. Тоді наголошувалося, що реалізацією проекту потужністю 35 МВт займуться Green Genius і Modus Energy International, що входять до групи. СЕС будуть розташовані в Житомирській області, побудувати їх планується в другому півріччі 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА