17:07 19.11.2019

Регулятор розгляне 22 листопада попереднє рішення про сертифікацію нового оператора ГТС

2 хв читати
Регулятор розгляне 22 листопада попереднє рішення про сертифікацію нового оператора ГТС

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), на засіданні в п'ятницю, 22 листопада, розгляне попереднє рішення про сертифікацію ТОВ "Оператор газотранспортної системи України" (ОГТСУ).

Відповідний перелік питань, запланованих на засідання, разом із проектами документів оприлюднено на сайті регулятора.

"Прийняти попереднє рішення про сертифікацію ТОВ "Оператор газотранспортної системи України". Довести до відома Секретаріату Енергетичного співтовариства попереднє рішення про сертифікацію ТОВ "ОГТСУ" разом з усією інформацією, що стосується прийнятого рішення", - йдеться в проекті рішення, оприлюдненому комісією.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України 18 вересня 2019 року оновив план анбандлінгу "Нафтогазу". Новим оператором буде ТОВ "Оператор газотранспортної системи України" (ОГТСУ, 100% "дочка" АТ "Укртрансгаз"), яке з 1 липня 2019 року здійснює функції з технічної експлуатації ГТС та має відповідний персонал.

ОГТСУ буде передано у власність АТ "Магістральні газопроводи України" (МГУ), 100% акцій якого Кабмін передав в управління Міністерству фінансів. Одночасно держава передасть новому оператору в управління газотранспортну систему терміном на 15 років.

Новий оператор зможе повноцінно розпочати роботу з 1 січня 2020 року. Нова модель анбандлінгу НАК відповідає вимогам Третього енергопакета, що відкриває дорогу для укладення нового транзитного договору відповідно до європейських правил. Чинний 10-річний транзитний контракт між "Нафтогазом " і "Газпромом" закінчується 1 січня 2020 року.

ГТС України має загальну протяжність газопроводів близько 38 тис. км, до неї входять 73 компресорні станції та понад 1,4 тис. газорозподільних станцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА