19:59 27.09.2019

SEC оштрафувала Herbalife на $ 20 млн

2 хв читати
SEC оштрафувала Herbalife на $ 20 млн

Американська Herbalife Nutrition Ltd., що спеціалізується в сфері прямих продажів, погодилася виплатити штраф розміром $ 20 млн для врегулювання звинувачень Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) про поширення неправдивих відомостей щодо своєї бізнес-моделі в Китаї.

Як повідомляється в прес-релізі SEC, компанія в квартальних і річних звітах у період 2012-2018 рр. заявляла інвесторам, що хоча прямі продажі дозволені в КНР, багаторівневий маркетинг заборонений, і в результаті бізнес-модель Herbalife в Китаї відрізняється від використовуваних в інших країнах.

Комісія вказує, що заяви компанії були невірними, оскільки в КНР використовувалася модель компенсації продавцям, яка дуже схожа на ту, що застосовувалася у всіх інших країнах.

У рішенні SEC йдеться, що публічні заяви Herbalife щодо компенсації своїм продавцям були помилковими і вводили в оману і позбавляли інвесторів інформації, необхідної їм для повної оцінки ризику інвестування в акції компанії.

"Herbalife позбавив інвесторів цінної інформації, необхідної для оцінки ризику і прийняття обґрунтованих інвестиційних рішень, - сказав директор регіонального відділення SEC в Нью-Йорку Марк П.Бергер. - При розкритті інформації інвесторам емітенти повинні забезпечити точність цих розкриттів".

Herbalife погодилася виплатити штраф, не визнавши і не спростувавши твердження SEC.

Котирування акцій Herbalife знижуються на 0,3% в ході торгів у п'ятницю. Капіталізація компанії з початку поточного року впала на 34,7% і становить наразі близько $ 5,8 млрд.

Створена в 1980 році Herbalife працює в сфері прямих продажів, реалізує продукцію для здорового харчування, контролю ваги і персонального догляду. Компанія здійснює діяльність більш ніж у 90 країнах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА