19:18 14.03.2019

"ArcelorMittal Кривий Ріг" має намір з 1 травня підвищити зарплату працівникам на 15-20%

3 хв читати
"ArcelorMittal Кривий Ріг" має намір з 1 травня підвищити зарплату працівникам на 15-20%

Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (Дніпропетровська обл.) має намір збільшити заробітну плату своїм співробітникам і персоналу дочірніх підприємств на 15% -20% з 1 травня поточного року.

Як повідомляє профспілковий тижневик "Разом-Профінфо" первинної організації профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України (ППО ПМГУ) ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг", про таке рішення оголосила в.о. директора департаменту з персоналу підприємства Юлія Чермазович на конференції трудового колективу, що відбулася 12 березня.

При цьому топ-менеджер зазначила, що 2018 рік був украй непростим для "ArcelorMittal Кривий Ріг". Низка труднощів на виробництві - обвалення даху в конвертерному цеху, тривале відновлення доменної печі №9, складності з логістикою - призвели до втрат близько 22% річного виробництва сталі. Не були повністю досягнуті цілі за ключовими показниками ефективності та охорони праці.

Крім цього, протягом 2018 року підприємство втратило низку дуже важливих ринків - Росії, Америки, Єгипту, а два дні тому, за її словами, були введені обмежувальні заходи у вигляді імпортних мит і на ринку Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ).

Але незважаючи на це, менеджмент і трудовий колектив взяли на себе зобов'язання компенсувати втрати виробництва в 2018 році, забезпечити стабільну роботу підприємства і реалізацію інвестиційної програми, відзначається в профспілковому виданні. Це дозволило в повному обсязі виплатити "13-ту зарплату" працівникам "ArcelorMittal Кривий Ріг" і дочірніх підприємств, а також приступити до переговорів з профспілкою металургів і гірників України про підвищення заробітної плати в 2019 році.

"Не дивлячись на всі труднощі, ми впевнені, що нам вдасться впоратися з усіма поставленими завданнями. Тому в інтересах трудового колективу і за результатами переговорів з ПМГУ менеджмент підприємства прийняв рішення підвищити заробітну плату працівникам ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" і дочірніх підприємств з 1 травня в середньому на 15%, а для окремих професій до 20%. Ми впевнені, що разом зможемо подолати труднощі і зробити 2019 рік, ювілейний для ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг", дійсно успішним і видатним в історії розвитку підприємства ", - сказала Ю.Чермазович, слова якої наводить видання.

Як повідомлялося в прес-релізі компанії в середу, "ArcelorMittal Кривий Ріг" і його дочірні підприємства почали перераховувати працівникам 13-ту зарплату. До 15 березня вона буде виплачена в повному обсязі - цього року на це буде спрямовано близько 300 млн грн (з урахуванням податків).

При цьому зазначалося, що з листопада 2017 року до грудня 2018 року середня зарплата в "ArcelorMittal Кривий Ріг" зросла на 43,4%, у січні поточного року вона склала 16,172 тис. грн.

Також повідомлялося, що в 2018 році підприємство, за оцінками експертів, скоротило випуск прокату на 18,3% у порівнянні з 2017 роком - до 4,197 млн тонн, сталі - на 18%, до 4,764 млн тонн, чавуну - на 17,2%, до 4,622 млн т. Випуск агломерату впав на 18,1%, до 8,6 млн тонн, але товарної залізної руди виріс на 21,8%, до 923 тис. тонн, залізорудного концентрату - на 2,1%, до 9,326 млн тонн, коксу - на 12,6%, до 2,714 млн т.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн при стартовій ціні 10 млрд грн, після чого меткомбінат був перейменований в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в "ArcelorMittal Кривий Ріг".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА