10:13 12.11.2018

Євро впав нижче за $1,13 вперше більш ніж за рік

2 хв читати
Євро впав нижче за $1,13 вперше більш ніж за рік

Курс долара США надалі підвищується в понеділок після того, як він завершив підйомом четвертий тиждень поспіль.

При цьому побоювання щодо бюджетних розбіжностей уряду Італії та Європейської Комісії стали однією з причин падіння єдиної європейської валюти нижче позначки $1,13 уперше більш ніж за рік. Крім того, негативом для ринку є події навколо Brexit.

У недільному випуску газети The Times повідомлялося, що ще чотири британські міністри готові подати у відставку через плани глави уряду Терези Мей щодо виходу Великої Британії з Євросоюзу.

Євро торгується вранці в районі $1,1275 проти $1,1336 на закриття минулої сесії.

Вартість єдиної європейської валюти перебуває зараз у районі 128,73 єн порівняно з 129,03 єн попереднього робочого дня. Курс долара становить 114,17 єн проти 113,83 єн у п'ятницю.

Фунт стерлінгів торгується близько $1,2870 проти $1,2972 днем раніше.

Індекс ICE U.S. Dollar, який показує вартість долара США щодо шести основних світових валют, підвищився на 0,36%. Індикатор WSJ Dollar, що відстежує динаміку курсу долара щодо 16 основних світових валют, збільшився на 0,4%.

"Перед парою євро-долар знову стоїть питання "наскільки можна впасти". Ми вважаємо, що чинником можуть стати неприємні новини щодо проблеми італійського бюджету або просто погані дані по ЄС", - йдеться в огляді Saxo Bank.

На думку аналітиків банку, в економіці єврозони видно стійке уповільнення, і шириться розуміння того, що Європейський Союз, й особливо Німеччина, погано підготовлені до глобальної торговельної війни або навіть просто до загального уповільнення зростання з урахуванням великого профіциту рахунку поточних операцій країни.

Експерти прогнозують, що "першою метою внизу, якщо рівень $1,13 буде пробито" на початку цього тижня, буде $1,1186, а потім $1,1.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА