11:38 23.08.2018

Голова НКРЕКП прогнозує стабільність тарифів до липня 2019р

1 хв читати
Голова НКРЕКП прогнозує стабільність тарифів до липня 2019р

Тарифи на електроенергію до повного запуску ринку в липні 2019 року будуть порівняно стабільними, а для побутових споживачів - незмінними, прогнозує голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), Оксана Кривенко.

"До липня ми істотних змін, істотного підвищення тарифу на електроенергію не очікуємо. А для побутових споживачів тарифи залишаться незмінними", - сказала вона в інтерв'ю "Радіо НВ".

О.Кривенко зазначила, що діючі формульні підходи до ціноутворення, такі як "Роттердам +", нині стримують зростання тарифів для кінцевих споживачів - "обмежують бажання, особливо суб'єктів генерувальної енергії, щодо підвищення ціни".

Говорячи про період після липня 2019 року, коли на конкурентних засадах має запрацювати вільне ціноутворення, голова НКРЕКП допустила можливість зростання ціни.

"З огляду на той чинник, що в нас дуже велика концентрація великих генерувальних підприємств на ринку електроенергії, справді, можливе зростання", - сказала вона.

О.Кривенко додала, що побоюється можливої змови в сегменті генерації - що великі підприємства, які генерують великий обсяг, можуть підвищувати свої ціни.

"Ми маємо відстежувати й не допускати таких ситуацій", - зазначила голова НКРЕКП, наголосивши, що регулятор повинен працювати на балансування інтересів споживача.

Як повідомлялося, уряд у прогнозі соціально-економічного розвитку України на 2019-2021 рр. заклав щорічне зростання побутових тарифів на електроенергію на 25%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА