19:12 21.08.2018

Агрохолдинг "Мрія" заявляє про реструктуризацію боргу і його зниження з $1,1 млрд до $0,31 млрд

2 хв читати
Агрохолдинг "Мрія" заявляє про реструктуризацію боргу і його зниження з $1,1 млрд до $0,31 млрд

Агрохолдинг "Мрія" заявив про успішну реструктуризацію боргу, за підсумками якої його загальне боргове навантаження знизилася з $1,1 млрд до $309,5 млн, зокрема й $49,3 млн реструктуризованого забезпеченого боргу, $208,1 млн реструктуризованого незабезпеченого боргу, $46 млн робочого капіталу і $6,1 млн нових лізингових програм на закупівлю обладнання.

"Нам вдалося реструктуризувати 13 незабезпечених банківських кредити, сім кредитів постачальників, одну програму ECP і два випуски єврооблігацій в один, єдиний забезпечений борговий інструмент", - наводяться в прес-релізі компанії у вівторок слова генерального директора "Мрії" Саймона Чернявського.

Він нагадав, що процес реструктуризації боргу тривав понад трьох років.

"Компанія обслуговуватиме реструктурований незабезпечений борг відповідно до погодженого графіка процентних та основних платежів нових забезпечених цінних паперів, випущених відповідно до умов реструктуризації", - йдеться в повідомленні без зазначення інших деталей.

Згідно з умовами реструктуризації, наведеними в релізі, всі активи "Мрії", зокрема й увесь земельний банк, інфраструктуру, виробництво та обладнання, були передані у власність нової холдингової компанії Mriya Farming PLC (Великобританія) шляхом продажу. У результаті Mriya Farming PLC стала холдинговою компанією для всіх компаній групи "Мрія" і, в свою чергу, повністю належить кредиторам "Мрії".

Як зазначає прес-служба, відповідно до західних стандартів корпоративного управління Mriya Farming PLC має незалежну раду директорів, обрану його кредиторами і акціонерами, до якої, зокрема, входять колишній міністр сільського господарства України Олексій Павленко і колишній управляючий ЄБРР в Україні Камен Захарієв.

"Мрія" продовжить операційну діяльність в Україні під керівництвом С.Чернявського як генерального директора, йдеться також в повідомленні.

Згідно з ним, 23 серпня "Мрія" розпочне публічний аукціон з продажу нових цінних паперів, виданих кредиторам Mriya Agro Holding Public Limited (в процесі ліквідації), які не брали участі в реструктуризації або побажали отримати свої частки в грошовому еквіваленті. Після закриття аукціону компанія розподілить грошові надходження згідно з умовами меморандуму.

Радниками кредиторів щодо реструктуризації боргу "Мрії" виступили Rothschild, Hogan Lovells і Latham&Watkins.

"Мрія" - вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований в 1992 році Іваном Гутою. На сьогодні його земельний банк становить 165 тис. га. Потужності елеваторів і зерносховищ агрохолдингу оцінюються в 380 тис. тонн.

Загальний борг "Мрії" становив $1,087 млрд, з них $46 млн - кредити на робочий капітал, $7 млн - лізинг сільгосптехніки, $130 млн - забезпечені кредити, $904 млн - незабезпечені кредити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА