12:21 20.08.2018

Єфімов розраховує закрити операцію з купівлі "Донбасенерго" протягом півроку

2 хв читати
Єфімов розраховує закрити операцію з купівлі "Донбасенерго" протягом півроку

Бізнесмен і депутат Верховної Ради Максим Єфімов (фракція "Блок Петра Порошенка") має намір закрити операцію з придбання контрольного пакета акцій енергогенерувальної компанії ПАТ "Донбасенерго" за півроку.

"Загадувати за термінами - неправильно. За дорожньою картою - протягом півроку", - сказав він в інтерв'ю виданню "Економічна правда".

М.Єфімов також не виключив, що гендиректор "Донбасенерго" Едуард Бондаренко може стати міноритарним акціонером генкомпанії, зберігши посаду її керівника.

За його словами, окрім планів із переведення блоку №7 Слов'янської ТЕС з антрациту на спалювання вугілля газової групи, компанія має намір повернутися до планів зі спорудження на станції блоку №6 потужністю 800 МВт, інвестиції в який становлять близько $1 тис. на 1 МВт встановленої потужності .

"Донбасенерго" розраховує отримати 30% необхідної суми для будівництва блоку шляхом забезпечення інвестиційної складової за рішенням НКРЕКП, ще 70% - становитиме кредит на 10-15 років. Розпочати будівництво заплановано наприкінці 2019 року - на початку 2020 року, закінчити - в 2024 році.

"Наразі готується документація для оголошення тендера на будівництво блоку №6, в якому, за нашими прогнозами, братимуть участь мінімум чотири учасники. Зокрема - одна з найбільших китайських компаній з виробництва генераторів, турбін і котлів. При цьому ми хочемо максимально використовувати українську локалізацію. Українські турбіни, швидше за все, будуть від "Турбоатому", з ним вже підписано контракти. Генератори, швидше за все, будуть харківського "Електроважмашу". Китайськими будуть котли з газоочистки, одні з найсучасніших у світі", - зазначив М.Єфімов.

Як повідомлялося, ПАТ "Донбасенерго" в січні-червні 2018 року отримало чистий прибуток у розмірі 197,986 млн грн проти 314,244 млн грн чистого збитку за аналогічний період минулого року. Чистий дохід генкомпанії за перше півріччя зріс у 1,9 рази - до 2 млрд 799,725 млн грн, тоді як валовий прибуток знизився майже вдвічі - до 436,368 млн грн.

"Донбасенерго" у січні-червні 2018 році збільшило виробництво електроенергії в 4,6 рази порівняно з першим півріччям минулого року - до 1 млрд 587,113 млн кВт-год.

"Донбасенерго" володіє Старобешівської (розташована на окупованій території) і Слов'янською ТЕС сумарною встановленою потужністю 2880 МВт. Наприкінці березня 2017 року "Донбасенерго" заявило про втрату контролю над роботою Старобешівської ТЕС, а також частини структурних одиниць, розташованих на тимчасово непідконтрольній території.

ПрАТ "Енергоінвест Холдинг" належить 60,773% акцій "Донбасенерго", ще 25% акцій генкомпанії належить державі. Раніше кінцевим бенефіціаром ПрАТ зазначався бізнесмен Ігор Гуменюк, після - Роберт Бенш і Андреас Церні (Андрій Чорний), на сьогодні контроль над компанією належить депутату фракції "Блок Петра Порошенка". Максиму Єфімову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА