12:32 05.07.2018

ВР ухвалила закон про реформування наглядових рад державних банків

1 хв читати
ВР ухвалила закон про реформування наглядових рад державних банків

 Верховна Рада в четвер ухвалила закон про реформування наглядових рад державних банків (законопроект №8331-д).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за таке рішення проголосували 263 народні депутати за необхідного мінімуму 226 голосів.

"Це один із ключових законів для українського фінансового сектора", - сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій під час обговорення зазначеного законопроекту.

Народний депутат Роман Семенуха (фракція "Самопоміч") зазначив, що ухвалення закону про реформування наглядових рад держбанків - "важливий крок до подальшої корпоратизації державних банків, продовження скорочення частки держави у фінансовому секторі".

Цей документ передбачає, що наглядова рада держбанку має складатися з дев'ятьох членів, з яких шість мають бути незалежними, три - представниками держави пропорційно від президента, Кабінету Міністрів і Верховної Ради. Наглядова рада також визначає критерії, яким повинні відповідати незалежні члени та представники держави в наглядовій раді держбанку.

Для визначення претендентів на посади членів наглядової ради держбанку Кабінет Міністрів створює конкурсну комісію, до складу якої входять три представники від президента України, три представники від уряду, один представник парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА