13:31 24.07.2013

Сафіуллін: фінансування підготовки українських спортсменів до літньої Універсіаді в Казані було найбільшим за 20 років

2 хв читати
Сафіуллін: фінансування підготовки українських спортсменів до літньої Універсіаді в Казані було найбільшим за 20 років

У 2013 році на підготовку українських спортсменів до участі 27-й Універсіаді в Казані держава виділила найбільше коштів за всі роки участі українців у таких змагання, заявив міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін.

"Головним чинником було фінансування. Цього року було максимальне за всі роки участі наших спортсменів фінансування - 5,4 мільйонів гривень", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві.

Він зазначив, що в 2012 році для підготовки до попередньої універсіаді в Китаї держава виділила на 2,2 млн грн менше.

Р.Сафіуллін також наголосив, що на змаганнях у Казані в 2013м році українська команда здобула 77 нагород, з них 12 золотих, 29 срібних, 36 бронзових.

"Фактично, ми посіли третє місце за кількістю нагород після Росії та Японії", - сказав він, зазначивши, що українська команда посіла шосте місце в загальнокомандному заліку.

За словами міністра, йдеться про "значний зсув" українських студентів на універсіаді. Для порівняння він нагадав, що на універсіаді в Китаї в 2011 році українська команда виборола 44 нагороди.

Р.Сафіуллін зазначив, що цього року до складу української команди входили 363 спортсмена, які представляли 23 види спорту. До складу команди увійшли також четверо олімпійських чемпіонів та п’ятеро призерів олімпіад, два чемпіони світу і 13 призерів чемпіонатів світу, 12 чемпіонів Європи і 34 призери європейських чемпіонатів.

Найбільше нагород було завойовано у вільній та греко-римській боротьбі, на другому місці легка атлетика та художня гімнастика.

За словами міністра, золоті призери універсіади отримають премії у розмірі 20 тис. грн, сріблені призери - 15 тис. грн, бронзові - 10 тис. грн.

Р.Сафіуллін також зазначив, що преміями будуть відзначені тренери та лікарі української команди.

Міністр наголосив, що Універсіада є досить престижними змаганнями і за своїм рівнем поступаються лише Олімпійським іграм.

"Певною мірою, Універсіада є трампліном до Олімпійських ігор", - сказав він, додавши, що відома у світі спортивна гімнастка Лариса Латиніна, свого часу, починала свою спортивну кар'єру, як призер на Універсіаді в 1963 році.

Р.Сафіуллін зазначив, що Україна бере участь у Універсіадах вже 20 років поспіль.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Берінчик виграв титул чемпіона світу з боксу за версією WBO в легкій вазі

Усик переміг Ф'юрі в бою за звання абсолютного чемпіона світу

УСИК СТАВ АБСОЛЮТНИМ ЧЕМПІОНОМ СВІТУ З БОКСУ В НАДВАЖКІЙ ВАЗІ

Ольга Харлан виграла "срібло" в Пловдиві

Від початку повномасштабного вторгнення РФ загинули вже 456 українських спортсменів і тренерів

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА