11:28 26.04.2022

Як краще організувати квартирний переїзд

3 хв читати

Незалежно від масштабів квартирний переїзд є клопітким та складним в організації завданням, навіть якщо переміщення планується в межах одного міста. Мінімум дискомфорту він може доставити лише за умови ретельного та грамотного попереднього планування. Насамперед важливо визначитися з тим, чи буде задіяна спеціалізована компанія, що здійснює вантажоперевезення у Києві, чи переїзд організовуватиметься самотужки.

Який варіант вибрати: плюси та мінуси

Якщо переїзд офісу в Києві однозначно необхідно здійснювати із залученням професіоналів, перевезти особисте майно та предмети обстановки квартири можна і самостійно. Найчастіше для цього задіюється власний транспорт, авто знайомих та допомога друзів. Такий варіант відноситься до категорії бюджетних, проте пов'язаний із ризиками:

  • поломка, порча дорогих меблів, техніки та ін. внаслідок перевезення на непідготовленому транспорті;
  • отримання травми під час підйому, спуску важких, габаритних речей на поверх будівлі.

Професійні перевезення у Києві здійснюють спеціалізовані компанії, які називаються мувінговими. На оплату їхніх послуг доведеться витратити певну суму, однак це дозволить перекласти більшу частину клопоту по квартирному переїзду на плечі досвідчених фахівців.

Крім безпосередньо перевезення, вони можуть надати допомогу в упаковці майна, перенесенні габаритних меблів, тендітних предметів інтер'єру, розстановці в квартирі, розпакуванні та найпростішому збиранні. Здійснюються вантажні перевезення із залученням спеціально підготовленого транспорту, у якому можна закріпити кожен предмет, надійно зафіксувати його положення, щоб уникнути пошкодження.

Найважливіші рекомендації щодо організації квартирного переїзду

Який би варіант переміщення майна не був обраний, основні турботи, пов'язані з його здійсненням, все ж таки лягають на господарів. Важливо ретельно спланувати кожен крок та провести цілий комплекс робіт із підготовки. Зазвичай він включає:

  1. Визначення точної дати та часу, на яке необхідно замовити вантажне таксі. Цей день має бути ідеальним для переїзду, тобто ніякі інші справи та проблеми не повинні відволікати від ключового завдання. Рекомендується заздалегідь переглянути прогноз погоди: поривчастий вітер, хуртовина або злива можуть суттєво ускладнити реалізацію завдання.
  2. Проведення «інвентаризації». Переїзд - саме час позбутися зайвого, непотрібного мотлоху, який незручно і клопітко перевозити на нове місце проживання.
  3. Упаковка. Важливо заздалегідь придбати коробки для складання речей, скотчем, липкою стрічкою. Якщо речі будуть надійно упаковані, вантажоперевезення у Києві пройдуть без ексцесів та майно доїде до пункту призначення без пошкоджень. Бажано на кожну коробку наклеїти наклейку з позначкою про те, що в ній лежить. Сумки з предметами першої необхідності варто зібрати окремо та тримати під рукою.
  4. Планування методів переміщення габаритних предметів. Важливо продумати, як краще спустити з поверху піаніно чи великий диван. Необхідно визначити заздалегідь, чи пройдуть вони у дверні отвори квартири, під'їзду, чи вантажники зможуть протягнути їх сходовими прольотами. По можливості габаритні меблі розбираються.
  5. Упорядкування маршруту руху. Так як вантажне таксі в Києві може потрапити в пробку, варто заздалегідь продумати, в який час (не в години пік) і якими вулицями (не найжвавішими) поїде транспорт. Це може суттєво заощадити час на перевезення майна. Варто також розглянути кілька варіантів паркування вантажних автомобілів.
  6. Складання схеми розміщення речей на новому місці. Вантажні перевезення цілої квартири пов'язані з переміщенням значної кількості предметів, тому не зайвим буде заздалегідь продумати, де і що стоятиме. Варто визначити місця для коробок, розмістивши ті, в яких складені найнеобхідніші речі, в зоні швидкого доступу.

За умови грамотної детально продуманої організації процесу неприємні несподіванки будуть зведені до мінімуму, і квартирний переїзд пройде точно відповідно до плану.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА