16:45 26.01.2022

Завдяки міжнародній співпраці "МЕГАБАНК" залучив в економіку понад 360 мільйонів доларів

2 хв читати
Завдяки міжнародній співпраці "МЕГАБАНК" залучив в економіку понад 360 мільйонів доларів

Кредитні програми, які реалізовувались АТ «МЕГАБАНК» у співпраці з міжнародними організаціями, стосувалися підтримки малого та середнього вітчизняного бізнесу, фінансування заходів з енергоефективності, підтримки експорту та інших напрямків.

На сьогодні АТ «МЕГАБАНК» співпрацює з низкою міжнародних організацій, а основним стратегічним напрямком банку лишається підтримка малого та середнього бізнесу.

За словами заступника Голови Правління «МЕГАБАНК» Олександра Шипілова, усього з початку співпраці із закордонними інститутами (з 2007 року) банк уклав 62 міжнародні угоди на загальну суму 366 млн. 731 тис. доларів США.

Зокрема, у 2021 році банк продовжив співпрацю з Європейським інвестиційним банком у рамках проекту «Основний кредит для малих та середніх підприємств та компаній з середнім рівнем капіталізації» (APEX). Завдяки цьому на інвестиційні потреби малих та середніх підприємств, а також фінансування оборотного капіталу було залучено додаткові 10 млн. євро.

У 2022 році АТ «МЕГАБАНК» планує продовжити роботу над реалізацією спільних проектів з міжнародними партнерами. Серед них – Triodos, FMO (Нідерланди), BlueOrchard та responsAbility (Швейцарія) та EFSE (Люксембург), а також розпочати реалізацію нових проектів з європейськими фондами, зокрема компанією Incofin (Бельгія), OeEB (Австрія), Triple Jump (Нідерланди) та Enabling Qapital (Швейцарія).

– Планується, що кошти в рамках цієї співпраці, будуть спрямовуватися на фінансування та підтримку підприємств мікро-, малого та середнього бізнесу, – повідомив Олександр Шипілов.

АТ «МЕГАБАНК» працює на фінансовому ринку України 31 рік. Станом на 1.12.2021 року банк обслуговує 723 811 клієнтів, на території України працює 155 відділень. Активи банку складають 9 819 мільйонів гривень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА