12:34 13.12.2021

Апеляційні суди підтвердили законність арешту коштів Укрзалізниці у справі VR Capital

3 хв читати

НЬЮ-ЙОРК, 13 грудня 2021 р.: Тривалі спроби Укрзалізниці ("УЗ") ухилитися від сплати визнаних у судовому порядку боргів перед VR Global Partners ("VRGP") нещодавно зазнали дві поразки. 7 грудня 2021 року Північний апеляційний господарський суд зобов'язав Державну виконавчу службу арештувати 36,9 мільйона доларів США і 268 мільйонів гривень на рахунках Укрзалізниці. Ці суми відповідають підтвердженому Верховним Судом розміру заборгованості УЗ, що має бути сплачена на користь VRGP за трьома виконавчими провадженнями. Усього VRGP пред'являє претензії до УЗ за дев'ятьма кредитними договорами, заборгованості за семи з яких уже підтверджені рішеннями Верховного Суду.

В рішеннях, винесених на користь VRGP, апеляційний суд підтвердив рішення Господарського суду м. Києва від 7 вересня 2021 року, тим самим відхиливши намагання УЗ оскаржити дії Державної виконавчої служби щодо арешту рахунків УЗ відповідно до рішень Верховного Суду. Апеляційний суд підтвердив правомірність дій Державної виконавчої служби щодо арешту коштів УЗ, а також неправомірність звільнення з-під арешту коштів УЗ на рахунку в Ощадбанку.

Крім того, 9 грудня 2021 року Шостий апеляційний адміністративний суд частково задовольнив апеляційну скаргу VRGP та скасував рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 28 жовтня 2021 року, яким була скасована постанова про арешт коштів УЗ.

Вказані рішення підтверджують законність попередньої постанови про арешт коштів УЗ через невиконання компанією рішень Верховного Суду та зобов’язують Державну виконавчу службу арештувати кошти УЗ у розмірі сукупної вимоги VRGP у трьох виконавчих провадженнях на загальну суму 36 850 000 доларів США та 268 332 684,59 грн.

VRGP вітає останні судові рішення та знову закликає УЗ поважати рішення Верховного Суду.

"Укрзалізниця роками запевняє своїх аудиторів та міжнародних інвесторів в облігації, що має намір погасити ці борги, але насправді вона не робила нічого, крім намагань ухилитися від їх сплати. Неприпустима ситуація, коли найбільше українське державне підприємство ігнорує рішення Верховного Суду власної країни, неминуче ставить під питання прихильність базовим зобов'язанням з верховенства права в Україні. Шкода від таких дій завдається не лише VRGP, але й інвестиційному середовищу в Україні в цілому", - прокоментував Річард Дейтц, президент VR Capital Group Ltd.

VR Global Partners, L.P. ("VRGP") - це інвестиційний фонд, яким керує VR Advisory Services Ltd ("VRASL"). VRASL зареєстрований в Американській комісії з цінних паперів та бірж як інвестиційний радник, а VR Advisory Services (UK) LLP, субпідрядний радник з питань інвестицій VRGP та деяких інших фондів, уповноважений Управлінням фінансової поведінки Великої Британії. VRGP був створений у травні 1999 року і протягом свого існування став лауреатом понад 15 галузевих нагород у Нью-Йорку та Лондоні, включаючи премію EuroHedge 2020 року за довгострокові результати (20 років) серед глобальних макрофондів, що спеціалізуються на інвестиціях з фіксованим доходом та відносною вартістю.

VR Capital - це міжнародна фірма з управління активами, яка обслуговує клієнтську базу інституційних інвесторів з приблизно 5 млрд доларів США в активах інвесторів, що управляються за допомогою об'єднаних фондів. VR Capital - один з найбільших західних інвесторів в Україну, портфель авуарів якого перевищує 1 млрд доларів. Маючи понад 22-річний досвід роботи, VR Capital фокусується на інвестиціях у ринки, що розвиваються, та у розвинені ринки. Фірма працює через свої головні офіси в Нью-Йорку та Лондоні, і понад 98 % активів, що перебувають під її управлінням, пов'язані з інвесторами в США та Західній Європі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

25 квітня в Києві відбудеться форум "Надлюди" від Forbes Ukraine

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА