15:42 13.07.2023

Івано-Франківськ може закупити в компанії "Автек"вісім великих вживаних польських автобусів за 62,9 млн грн

2 хв читати
Івано-Франківськ може закупити в компанії "Автек"вісім великих вживаних польських автобусів за 62,9 млн грн

ТОВ "Сучасні вантажівки" (компанія "Автек") може поставити на адресу КП "Електроавтотранс" Івано-Франківської міськради вісім низькопідлогових 12-метрових старих автобусів Solaris Urbino польського виробництва за 62,88 млн грн за очікуваної суми закупівлі 63,992 млн грн.

Згідно з інформацією в Prozorro, компанія стала єдиним учасником торгів (з особливостями) на постачання автобусів (випущених не раніше 2016 року), оголошених 25 травня поточного року.

Компанію було визнано переможцем, але з вимогою усунути виявлені невідповідності до 4 липня, після чого було опубліковано оголошення про намір укладення договору.

У свою чергу на етапі до розкриття тендерних пропозицій Торговий дім "Еталон Авто" звернувся до замовника, зазначивши, що має намір запропонувати на торги нові автобуси з низькою підлогою (виробництва Чернігівського автозаводу), однак тендерні умови суттєво обмежують кількість потенційних учасників, зокрема й вимогою закупівлі саме вживаних автобусів.

"Бюджет оголошеної вами закупівлі становить 63,992 млн грн з ПДВ, відповідно, вартість одного автобуса - 7,999 млн грн. За такого розміру бюджету ми можемо вам запропонувати вісім нових, а не вживаних автобусів", - зазначав ТД "Еталон Авто".

Потім ТД "Еталон Авто" звернувся зі скаргою до Антимонопольного комітету України (АМКУ), зазначаючи, зокрема, що виписаним умовам тендера відповідає лише Solaris Urbino 12, що є прямим порушенням принципів публічних закупівель.

Крім того, у скарзі містилася вимога до замовника змінити технічні характеристики з тим, щоб, зокрема, автобуси "Еталон" могли їм відповідати.

АМКУ своїм рішенням зобов'язав замовника торгів внести низку змін (зокрема, додати умови можливості постачання нових автобусів), однак ТД "Еталон Авто" на торги не вийшов і має намір оприлюднити свою позицію на пресконференції 13 липня.

Компанія "Автек" працює на ринку України понад 20 років, є офіційним дилером низки автомобільних брендів вантажної та спецтехніки, тракторів, пасажирської техніки.

У 2021 році дохід ТОВ "Сучасні вантажівки" перевищив 2,4 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА