16:04 30.05.2022

Благодійний фонд МХП спрямує 3,5 млн грн на гранти малим підприємцям в 11 областях України

2 хв читати

Київ. 30 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Благодійний фонд (БФ) "МХП-Громаді" запустив програму допомоги малому бізнесу в 11 областях країни, в результаті конкурсного відбору бізнес-планів підприємці матимуть змогу отримати по 50-100 тис. грн на реалізацію своїх стартапів.

Про запуск відповідного конкурсу повідомили представники благодійного фонду "МХП-Громаді", що входить до агрохолдингу "МХП", під час пресконференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Уточнюється, що цей проєкт реалізується щороку, проте в умовах повномасштабного російського вторгнення в Україну фонд планує зосередитись на грантах для внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців та їхніх родичів, а також людей, які втратили житло через російське вторгнення.

"Уперше МХП запустив цей конкурс у 2016 році. За цей час було підтримано 250 бізнес-ідей на суму понад 11 млн грн. У 2021 році цей проєкт "МХП-Громаді" реалізовував у партнерстві з Програмою розвитку ООН у країні та за підтримки уряду Швеції ", – розповіла директорка БФ Тетяна Волочай.

За її словами, у 2022 році конкурс проводиться в 11 областях країни: Вінницькій, Дніпропетровській, Київській, Львівській, Черкаській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернігівській, Сумській та Волинській.

Представники фонду двічі на місяць обиратимуть найбільш життєздатні стартапи та видаватимуть їхні авторам гранти на реалізацію проєкту.

Реалізація цього проєкту дасть змогу сприяти розвитку економіки України, поповнити держбюджет та допомогти українській армії, сформувати бізнес-актив у малих містах та селах, а також мотивувати зростання підприємництва.

МХП – найбільший виробник курятини в Україні. Виробляє також зернові, соняшникову олію, продукти м’ясопереробки. На європейський ринок агрохолдинг постачає охолоджені півтуші курей, які переробляють, зокрема, на його підприємствах у Нідерландах і Словаччині. У лютому 2019 року МХП завершив операцію з придбання словенської компанії Perutnina Ptuj.

МХП у 2021 році отримав $393 млн чистого прибутку проти $133 млн чистого збитку у 2020 році, а його виручка зросла на 25% - до $2,37 млрд.

Засновником, мажоритарним акціонером та головою правління МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА