13:17 21.06.2019

"Батьківщина" звернулася до ДБР із заявою про доведення до штучного банкрутства ГТС – Тимошенко

2 хв читати

(Додано текст після 9-го абз.)

Київ. 21 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Партія ВО "Батьківщина" звернулася до Київ. 21 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Партія ВО "Батьківщина" звернулася до Державного бюро розслідувань (ДБР) із заявою про вчинення злочину - доведення до штучного банкрутства української газотранспортної системи (ГТС), заявила лідерка партії, народний депутат України Юлія Тимошенко.

"Ми подали до Державного бюро розслідувань заяву про вчинення злочину щодо доведення нашої газотранспортної системи штучно, спеціально, планово до штучного банкрутства", - повідомила Тимошенко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю в Києві.

Вона стверджує, що насправді немає жодного банкрутства ГТС, а з волі прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, п'ятого президента України Петра Порошенка та голови НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва "просто забрали ці гроші, які заробляє наша газотранспортна система, і розділили на своїх офшорних рахунках".

За словами Тимошенко, заяву зареєстровано і включено до Єдиного реєстру розслідувань.

Лідерка "Батьківщини" також повідомила, що її команда звернеться до президента України Володимира Зеленського із проханням перешкодити "цій афері".

"Тому ми просимо Володимира Зеленського негайно скликати Раду національної безпеки і оборони, щоб повністю вивчити ці матеріали, і у президента країни є можливість накласти вето на дві постанови уряду, які реально сьогодні позбавляють Україну нашої найціннішої власності", - розповіла Тимошенко.

Вона нагадала, що п'ятий президент України Петро Порошенко підписав закон, який дозволив передавати ГТС в управління, в концесію або приватизувати.

За її словами, у свою чергу уряд Володимира Гройсмана ухвалив постанови №484 і №496, які передбачають, що новоствореному публічному акціонерному товариству "Магістральні газопроводи України" передається повністю все майно, сховища, транспортна система.

Тимошенко також зазначила, що за цими постановами компанія "Магістральні газопроводи України" повністю виводиться із системи управління держави і передається в управління "невідомо яким міжнародним компаніям".

Лідерка "Батьківщини" також зазначила, що ГТС України перебуває в прекрасному технічному стані й на 100% виконує свою функцію: транспортує природний газ і в Україну, і в Європу, "і їй не треба мільярдів коштів для її тотальної модернізації".

"Так, деякі речі з технічного удосконалення робити необхідно, але для цього достатньо тих грошей, які отримує ГТС за транзит", - підкреслила вона.

На її думку, ті, хто розповідає, що українська ГТС застаріла, просто знижують у суспільній свідомості вартість і значимість ГТС.

Тимошенко заявила, що щорічно ГТС приносить Україні $3 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА