11:15 28.12.2020

ВР звернеться до КС через відмову в задоволенні клопотання про роз'яснення його рішення щодо антикорупційного законодавства - Совгиря

2 хв читати

Парламент звернеться з клопотанням до Конституційного Суду України у зв'язку з відмовою суду задовольнити клопотання про роз'яснення рішення КС щодо антикорупційного законодавства, заявляє представник Верховної Ради в КС Ольга Совгиря (фракція "Слуга народу").

"Щодо позиції Верховної Ради стосовно клопотання про роз'яснення рішення КСУ від 27 жовтня 2020 року №13-р/2020 (щодо антикорупційного законодавства)... повідомляю, що парламент подаватиме клопотання до суду про відмову в його задоволенні", - написала Совгиря в понеділок на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Вона пояснила, що згідно із законом "Про КСУ" право звернення до суду передбачене з приводу роз'яснення порядку виконання рішення, а не роз'яснення та тлумачення його змісту або окремих положень.

"Отже, суд може роз'яснювати свої власні рішення тільки тоді, коли в них встановлюється особливий порядок їх виконання. Проте Конституційний Суд не встановлював у рішенні будь-якого порядку його виконання", - наголосила народний депутат.

За її словами, у своєму рішенні КС дав відповідь лише на частину питань, поставлених у конституційному поданні, вивівши іншу частину в окреме провадження, за якою рішення ще не ухвалено.

"Отже, звернення щодо надання тлумачення судом стосовно окремих позицій рішення до завершення провадження у справі може розглядатися як намагання вплинути на формулювання правової позиції в остаточному рішенні у справі і є недопустимим з точки зору необхідності дотримання суддями Конституційного Суду основних засад здійснення правосуддя, передбачених статтями 129, 149 Конституції України та статтею 2 закону "Про КСУ", - зазначила Совгиря.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА