21:42 27.03.2020

Старт ринку землі намічено відстрочити до 1 липня 2021р і перші два роки обмежити фізособами і 100га в одні руки

2 хв читати
Старт ринку землі намічено відстрочити до 1 липня 2021р і перші два роки обмежити фізособами і 100га в одні руки

Нові правки до законопроекту №2178-10 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення" передбачають відстрочення запуску ринку до 1 липня 2021 року і обмеження його роботи в перші два роки тільки паями у власності фізосіб з максимальним володінням в одних руках 100 га, повідомила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук

"Початок ринку землі відкладається до 1 липня наступного року. (Він) стартуватиме з продажу тільки паїв, які належать приватним власникам. Тобто, мова не буде йти, як мінімум у перші два роки дії ринку землі, про державні та комунальні землі", - сказала вона в ефірі телеканалу "Украіна24" в п'ятницю після засідання фракції "Слуга народу" за участю президента Володимира Зеленського.

За її словами, також буде зменшена максимальна концентрація землі для фізичних осіб на перші два роки - до 100 га в одні руки.

"Після двох років зможуть вже і юридичні особи купувати, і там поріг буде таким, як зараз (в законопроекті - ІФ) - 10 тис. га в одні руки", - пояснила Кравчук.

Заступник голови фракції пояснила, що це дозволить поетапно впроваджувати земельний ринок і дивитись, як він працюватиме. "Якщо потрібно, ми зможемо вносити правки, але це досить збалансована модель, і вона враховує те, що дійсно в найближчі місяці у нас не буде привабливої економічної ситуації. Але потім, у наступному році, коли вже запрацює ринок землі, це буде таким трампліном і допоможе Україні піти на економічний (стрибок)", - підкреслила Кравчук.

Як повідомлялося, прийняття закону про ринок земель разом із законом про регулювання банківської діяльності (так званий "антиколомойський" законопроект №3260 - ІФ) дозволить Україні отримати нову 3-річну програму розширеного фінансування EFF Міжнародного валютного фонду (МВФ) обсягом близько $ 8 млрд, а також пов'язану з нею макрофінансову допомогу від ЄС (EUR500 млн) і кредит Світового банку (до $ 1,0 млрд).

Передбачається, що Верховна рада розгляне ці питання в понеділок, 30 березня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА