18:17 29.10.2018

Опозиційні партії не зможуть висунути єдиних кандидатів на президентських виборах в Україні

2 хв читати

Опозиційні політичні сили, націлені на голоси виборців і в східних, і західних регіонах України, не зможуть визначити єдиних кандидатів у президенти, вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Були натяки на якісь об'єднавчі процеси опозиції, яка представляє південь і схід України. Але ми бачимо, що за ці місяці стало більше внутрішніх протиріч, ніж об'єднавчих процесів. Тому очевидно, що ніякого кандидата від "Опозиційного блоку", партії "За життя" та інших не буде", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

На думку політолога, "проросійська опозиція" розраховує не стільки на президентську кампанію, скільки на парламентську, тому що розуміє, що сильного єдиного кандидата вона висунути не зможе.

"Така приблизно ситуація і в прозахідній опозиції, опозиційних силах, які представляють західні та центральні регіони України", - сказав він.

В.Карасьов зазначив, що на початку жовтня ситуація давала змогу прогнозувати, що лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко може претендувати на вихід до другого туру президентських виборів, однак місяць у його команді витратили на організаційні питання.

"Тому навряд чи можна впевнено прогнозувати, що він буде в другому турі", - сказав експерт.

Водночас він пояснив, що за минулий місяць визначилися ключові стартові позиції учасників президентської передвиборної кампанії.

"Стартові позиції основних учасників президентської кампанії стабілізували пул лідерів цієї передвиборної кампанії. Поки що це Тимошенко. І боротьба за другий тур - між нинішнім президентом і коміком, вже, очевидно, політиком, шоуменом Володимиром Зеленським", - сказав директор Інституту глобальних стратегій.

На думку Карасьова, а також директора соціологічної служби "Український барометр" Віктора Небоженка, найбільш імовірними учасниками другого туру президентських виборів стануть президент України Петро Порошенко та лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА