08:58 28.07.2018

Порошенко: Томос про автокефалію завершить утвердження незалежності України

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко заявляє, що отримання Україною Томосу про автокефалію завершить утвердження її незалежності і самостійності.

"Томос про автокефалію завершить утвердження незалежності України і самостійності нашої держави, зміцнить релігійну свободу, міжконфесійний мир. Він посилить права і свободи громадян ... Особливо тих, які зараз перебувають поза спілкуванням зі світовим православ'ям", - заявив П.Порошенко під час святкування 1030-річчя Хрещення Київської Русі - України в суботу в Києві.

За словами президента, мільйони українців очікують якнайшвидшого визнання Автокефальної православної церкви в Україні і готові до нього.

П.Порошенко наголосив, що автокефалія - це питання української незалежності, питання української національної безпеки і питання всієї світової геополітики.

"Ми повертаємо православній церкві українську ідентичність і рівне місце серед православних церков світу", - додав він.

У свою чергу, митрополит Гальський Еммануїл, який очолює делегацію Вселенського патріархату, зазначив, що "Вселенський патріарх не може залишатися сліпим і глухим до звернень, які вже повторюються більш ніж чверть століття".

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет висловив упевненість, що в Україні буде автокефальна помісна церква. "Ми не тільки сподіваємося ... Ми віримо, переконані, що ми досягнемо цього, що буде у нас і Томос, і буде єдина церква, і на Сході ми переможемо, і агресора видавимо".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в урочистостях брали участь і виступили представники різних релігійних конфесій, зокрема глава Української православної церкви (Московського патріархату) митрополит Онуфрій.

Урочиста церемонія біля пам'ятника князю Володимиру в Києві закінчилася виконанням духовного гімну "Молитва за Україну" (композитор М. Лисенко, слова А.Кониського).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА