10:07 07.06.2018

Порошенко закликав фракцію БПП підтримати закон про Антикорупційний суд і поправки до закону про дипслужбу

2 хв читати
Порошенко закликав фракцію БПП підтримати закон про Антикорупційний суд і поправки до закону про дипслужбу

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з народними депутатами парламентської фракції партії "Блок Петра Порошенка" закликав парламентаріїв підтримати закон про Антикорупційний суд, повідомляє перший заступник голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

За її словами, закон потрібен передусім Україні, а не лише її партнерам. "Закон має відповідати передусім Конституції України, тому що Україна - суверенна держава, і також враховувати позиції і рекомендації Венеціанської комісії", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook в четвер.

За її словами, президент нагадав, що, згідно з регламентом, зміг подати законопроект після того, як парламент "з сотої спроби таки відкликав законопроект про Антикорупційний суд опозиціонерів, який отримав нищівний висновок Венеціанської комісії, але опозиціонери блокували відкликання цього закону". "І ми втратили час, багато місяців і тижнів. Сьогодні маємо всі проголосувати "за", - наголосила парламентарій.

Також П.Порошенко, за словами першого віце-спікера Ради, зазначає, що у нас не лише Антикорупційний суд, але і всі суди і вся судова система мать працювати так, щоб повернути довіру суспільства до судової системи.

Глава держави також просить підтримати його поправки до закону про дипломатичну службу, "якого очікують сотні українських дипломатів", повідомила І.Геращенко.

У свою чергу, народний депутат Олексій Гончаренко (фракція БПП), відповідаючи на запитання журналістів про те, що на засідання їхньої фракції прийшов лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, зазначив, що, очевидно, А.Яценюк зайшов після засідання фракції "Народний фронт", щоб переговорити з президентом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА