16:29 06.06.2018

Україна не отримає мільярди доларів допомоги, якщо ВР ухвалить закон про Антикорупційний суд, що не відповідає вимогам МВФ - посол США

2 хв читати
Україна не отримає мільярди доларів допомоги, якщо ВР ухвалить закон про Антикорупційний суд, що не відповідає вимогам МВФ - посол США

 Ухваливши не погоджений із Міжнародним валютним фондом (МВФ) закон "Про Вищий антикорупційний суд", Україна не отримає мільярди доларів міжнародної допомоги, а її економіка дестабілізується, упевнена посол США в Україні Марі Йованович.

"Якщо не буде ухвалено законопроект, який відповідатиме вимогам МВФ, здатність України боротися з корупцією буде підірвана, Україна не отримає мільярди доларів допомоги, економіка дестабілізується. Вчинити тут правильно - це абсолютна передумова для розбудови міцної, процвітаючої та демократичної України", - сказала американський дипломат в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За її словами, продовження української програми МВФ потрібне для отримання подальшої, необхідної Україні допомоги.

"Це сигнал світу, зокрема фінансовим ринкам, на які виходитиме Україна. Але ще важливіше: український народ вимагає Антикорупційного суду, щоб викоренити корупцію, яка душить економічне зростання, знищує робочі місця, шкодить національній безпеці та консервує бідність", - наголосила М.Йованович.

Посол зазначила, що ефективний Антикорупційний суд потрібен країні, "якщо вона має намір утвердити верховенство права, де ніхто не стоїть вище за закон, і бути такою країною, якої заслуговує український народ".

"Я упевнена, що це повною мірою усвідомлюють ключові посадові особи в українському уряді та депутати Верховної Ради, а також український народ. Я не думаю, що хтось в Україні не знає, що це ключовий момент і ключове рішення", - резюмувала М.Йованович.

Американський дипломат також акцентувала увагу, на тому, що Рада міжнародних експертів має відігравати центральну роль у процесі призначення суддів Вищого антикорупційного суду.

"Якщо Рада справжніх експертів, обраних авторитетними міжнародними організаціями, визнає кандидата неприйнятним для служіння в Антикорупційному суді, це рішення повинно мати вагу. Думку такої Ради не можна легко відкидати або ветувати. Ця функція відфільтровування поганих кандидатів має відігравати центральну роль у процесі призначення", - наголосила дипломат.


Повний текст інтерв'ю посла США в Україні Марі Йованович оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА