14:26 14.05.2018

Сурков може залишити роботу в українському напрямі

2 хв читати

У новій архітектурі адміністрації президента Росії Владислав Сурков, найімовірніше, не займатиметься українським напрямом, повідомили "Інтерфаксу" відразу кілька джерел.

"Передбачається, що поточна позиція Владислава Юрійовича, пов'язана з цим напрямом, зміниться. Проте не можна виключати, що його досвід і політичний вплив у регіоні залишаться стійкими й затребуваними", - сказало джерело, знайоме з ситуацією.

У свою чергу інше джерело, близьке до організації переговорів у форматі Сурков-Волкер, пояснило "Інтерфаксу", що в переговорному процесі поки що взято паузу.

"Поки що не сформульовано порядок денний дискусії. Говорити про продовження зустрічей передчасно", - сказало джерело.

Раніше в Кремлі у зв'язку з інформацією про відставку В.Суркова з посади помічника президента РФ заявили, що не передбачають кадрових рішень.

"Ми ніколи не передбачуємо якихось кадрових рішень і повідомляємо про підписані укази в міру їх надходження. Кадрові рішення ми ніколи не анонсуємо", – сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков журналістам.

Так він відповів на прохання "Інтерфаксу" підтвердити або спростувати інформацію про підписання главою держави указу про звільнення В.Суркова у зв'язку з переходом його на іншу посаду.

Крім того, Д.Пєскова запитали про те, чи є сенс очікувати змін політики Кремля щодо Донбасу в разі звільнення В.Суркова зі своєї посади.

"Така віртуальна постановка питання навряд чи доречна. Але я хочу просто нагадати, що у нас не держслужбовці визначають зовнішню політику, а президент РФ, і зовнішня політика президента залишається послідовною, абсолютно зрозумілою і добре відомою", – сказав Д.Пєсков.

Раніше деякі ЗМІ з посиланням на статс-секретаря МЗС РФ Григорія Карасіна також повідомили про паузу в переговорному форматі Сурков-Волкер. За його словами, приблизних термінів проведення зустрічі в такому форматі поки що немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА