16:19 10.05.2018

Зварич пропонує дозволити націоналізацію підсанкційних компаній і вводити санкції проти українських громадян і юросіб

2 хв читати
Зварич пропонує дозволити націоналізацію підсанкційних компаній і вводити санкції проти українських громадян і юросіб

Народний депутат України з фракції "Блок Петра Порошенка" Роман Зварич пропонує дозволити націоналізацію підсанкційних компаній і поширити дію санкцій до українських громадян і юридичних осіб.

Згідно із зареєстрованим законопроектом (№8340) про внесення змін до закону про санкції, автор пропонує передбачити можливість застосовувати санкції до громадян України, українських юридичних осіб та юридичних осіб, які перебувають під контролем української юрособи.

Підставами для застосування таких санкцій, як і щодо іноземних громадян та компаній, будуть реальні або потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальної цілісності України, що становлять ці особи. А також якщо вони сприяють терористичній діяльності, порушують права і свободи людини і громадянина, призводять до окупації території, перешкоджають сталому економічному розвитку.

Р.Зварич пропонує доповнити перелік можливих санкцій і дозволити перехід у власність України майна фізичної, юридичної особи або держави, за винятками, встановленими міжнародними договорами України.

Проект закону передбачає, що таким санкціям підлягають суб'єкти права власності і господарювання, зареєстровані на території України, у державі-агресорові або в третій країні - власнику будь-якої кількості акцій або кінцевим бенефіціарним власником яких є резидент держави-агресора.

Народний депутат пропонує також у переліку санкцій передбачити заборону діяльності суб'єктів права власності та господарювання, зокрема держави-агресора.

На сайті партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" опубліковано коментар автора законодавчої ініціативи: "Для невідкладного та ефективного реагування на наявні та потенційні загрози необхідно забороняти господарську діяльність і передавати у власність України майно держави-агресора або юридичної або фізичної особи, які порушили відповідні права і інтереси України і її громадян. Однак на законодавчому рівні введення саме таких секторальних санкцій не врегульовано".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА