12:33 19.01.2018

Пучдемон заявив про готовність управляти Каталонією з Брюсселя за допомогою сучасних технологій

2 хв читати
Пучдемон заявив про готовність управляти Каталонією з Брюсселя за допомогою сучасних технологій

Колишній глава Женералітату Каталонії Карлес Пучдемон. який втік до Бельгії, заявив, що він може керувати автономією, перебуваючи за його межами, за допомогою сучасних технологій, повідомляють іспанські ЗМІ.

"Зараз нові технології дозволяють не бути присутнім фізично в палаці (палаці Женералітат, в якому розташовується уряд Каталонії - ІФ), щоб управляти", - сказав К.Пучдемон в інтерв'ю "Радіо Каталонії".

Екс-глава Женералітата навів як приклад досвід багатьох компаній в управлінні з використанням сучасних технологій і додав, що "це не ті нормальні умови, які ми б хотіли бачити, але це краще, ніж керувати з в'язниці".

За словами К.Пучдемона, він готовий відмовитися від планів знову очолити виконавчу владу, якщо більшість у парламенті Каталонії висловить йому довіру.

Також він висловив сподівання на швидку зустріч з нещодавно обраним спікером парламентом Каталонії Роже Торрентом, зазначивши, що "логічно, що зустріч може відбутися лише в Брюсселі".

К.Пучдемон, якому в Іспанії загрожує тюремний термін, раніше вже заявляв про готовність управляти Каталонією дистанційно. Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой застеріг його від таких спроб.

Влада Іспанії після проведення референдуму про незалежність Каталонії застосували до регіону 155 статтю іспанської Конституції, згідно з якою передбачено низку обмежень автономії Каталонії аж до дострокових регіональних виборів. Незабаром після цього парламент Каталонії розпустили, а К.Пучдемон втік до Бельгії.

Дострокові вибори до парламенту відбулися 21 грудня, на них більшість місць у парламенті отримали прибічники відділення Каталонії від Іспанії. Після виборів дві провідні сепаратистські партії Каталонії домовилися сприяти переобранню К.Пучдемона на посаду глави Женералітату.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА