10:51 14.09.2017

Онищенко заявив про наміри йти в президенти в 2019 році

2 хв читати
Онищенко заявив про наміри йти в президенти в 2019 році

Народний депутат Олександр Онищенко заявляє про наміри балотуватися на пост глави Української держави на чергових президентських виборах в 2019 році.

"Так, я вирішив балотуватися", - сказав він в інтерв'ю американському виданню The Washington Times, опублікованому в середу, відповідаючи на відповідне запитання.

"Порошенко (президент України Петро Порошенко - ІФ) розглядає мене як сильного політичного і економічного противника. Тому його перша мета полягала в тому, щоб позбавити мене і опозицію фінансових ресурсів і змусити мене полишити рідну країну", - заявляє А.Онищенко.

При цьому він зазначив, що буде здивований, якщо після оприлюднення його рішення балотуватися в президенти проти нього не будуть висунуті нові звинувачення. "Насправді кримінальне переслідування - це єдиний спосіб боротьби нинішньої влади зі своїми політичними противниками. Як я вже сказав у своєму інтерв'ю в 2016 році, більшість кандидатів можуть отримати принаймні одне кримінальне обвинувачення до моменту виборів, розчистивши дорогу для Порошенка", - додав О.Онищенко.

Як повідомлялося, О.Онищенко підозрюється правоохоронними органами України в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті чого державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. В СБУ заявили також про початок досудового слідства щодо О.Онищенка за ознаками державної зради.

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт 5 липня 2016 року. Однак напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко полишив територію держави. Він був оголошений в національний розшук 8 серпня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА