14:39 15.08.2017

На виборах до Ради прохідний бар'єр долають 5 партій

2 хв читати
На виборах до Ради прохідний бар'єр долають 5 партій

У разі проведення парламентських виборів найближчої неділі прохідний бар'єр на них подолали б п'ять політичних партій, свідчать дані соціологічного опитування центру "Соціальний моніторинг" та Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка.

Згідно з даними опитування, оприлюдненими у вівторок у Києві, 66,8% опитаних українців виявили готовність прийти на парламентські вибори найближчої неділі.

Відповідаючи на запитання "За яку партію ви б проголосували, якби найближчої неділі відбулися вибори до Верховної Ради", більшість респондентів підтримали ВО "Батьківщина" (10,9%), 8,1% проголосували б за "Блок Петра Порошенка "Солідарність", 7,3% - за партію" за життя "Вадима Рабиновича, 7% - за "Опозиційний блок". Також 5 -відсотковий бар'єр подолала б "Радикальна партія Олега Ляшка" (6,4%).

Водночас партія об'єднання "Самопоміч", представлена в нинішньому складі парламенту, набрала б лише 3,5% підтримки українців.

Водночас 18,9% респондентів не голосували б, 16,2% не змогли відповісти на це запитання, 8% віддали перевагу б іншій партії.

Опитування проводилося Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка спільно з Київським прес-клубом, Інститутом аналізу і прогнозування, відділом моніторингових досліджень соціально-економічних трансформацій Інституту економіки та прогнозування НАН України.

Всеукраїнське опитування проводилося з 20 до 29 липня 2017 року в усіх областях України, за винятком тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та Криму. Загалом було опитано 2 тис. 30 респондентів. Статистична похибка становить 1,33-2,21%.

У Верховній Раді чинного VIII скликання 138 депутатів представляють фракцію партії "Блок Петра Порошенка", 81 - "Народний фронт", 43 - "Опозиційний блок", 26 - "Об'єднання "Самопоміч", по 20 – "Радикальну партію Олега Ляшка" та ВО "Батьківщина".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА