16:10 05.05.2017

Кучма: Мир в Україні залежить від США і Трампа, це головна країна з впливом на РФ

2 хв читати
Кучма: Мир в Україні залежить від США і Трампа, це головна країна з впливом на РФ

Представник України в тристоронній контактній групі (ТКГ), другий президент України Леонід Кучма вважає, що встановлення миру на Донбасі значною мірою залежить від США і президента Дональда Трампа.

"На мій погляд, більшою мірою залежить від позиції Сполучених Штатів Америки, від президента США Дональда Трампа. Це сьогодні головна країна, яка має суттєвий вплив на позицію Російської Федерації. А потім - з Америкою ніхто ж не жартує, з ними потрібно розмовляти на "Ви". Тому ми також сподіваємося, з урахуванням тих останніх заяв Д.Трампа і його команди, що вони більше уваги мають приділяти проблемі, яка є в Україні. Давайте чекати", - сказав Л.Кучма журналістам у Ніжині в п'ятницю, відповідаючи на запитання про те, коли Україні чекати миру та як його наблизити.

На його думку, Європейський Союз і США можуть "реалізувати все, що вони можуть зробити в цій ситуації, а вони можуть змусити Росію піти шляхом мирного вирішення цієї проблеми, тому що ми наодинці цю проблему не розв'яжемо".

Говорячи про можливість змінити "нормандський формат", Л.Кучма зауважив: "Треба перечекати завершення виборів у Франції. Треба, щоб той самий Європейський Союз... мав чітку зрозумілу позицію щодо війни в Україні. Не додавати когось до цього (нормандського) формату, від цього нічого не зміниться".

"Для того щоб розширити, потрібно мати згоду всіх учасників. Як там говорять: "А Баба-яга проти". Тож треба припинити всі розмови про зміну форматів і т. п., потрібно працювати в тому форматі", - додав він.

При цьому представник України в ТКГ переконаний, що Франція після виборів провадитиме "жорсткішу політику".

"Потрібно, щоб паралельним курсом вони йшли і тиснули (Франція та Німеччина - ІФ), зокрема, на Росію, і працювали в цьому самому "мінському форматі", - вважає Л.Кучма.

Він також переконаний, що у вирішенні ситуації на Донбасі "все залежить від однієї людини - від Путіна, а він веде ту саму політику".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА