11:45 09.06.2015

МХП обміняла російське "Воронежагро" на активи "Агрокультури" західной України

2 хв читати

Агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" (МХП) завершила угоду з обміну своїх зерновиробничих активів ТОВ "Воронеж Агро Холдинг" у Воронезькій області (РФ) на активи ТОВ "Агрокультура" у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській областях України.

Згідно з повідомленням на сайті лондонської біржі у вівторок, угода була завершена 8 червня.

"Угода - чистий своп без грошових коригувань і на основі рівного обігового капіталу", - зазначає агрохолдинг.

"Воронеж Агро Холдинг" володіє 40 тис. га землі, потужностями із зберігання зернових у 150 тис. тонн. "Агрокультура" має близько 60 тис. га землі, 90 тис. тонн потужностей із зберігання зернових.

Відповідно до бізнес-стратегії компанії, МХП планує збільшувати земельний банк в найближчому майбутньому до 500 тис. га в Україні.

Як повідомлялося, "Миронівський хлібопродукт" є найбільшим виробником курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, інших продуктів харчування.

Продукція МХП реалізується під торговими марками "Наша Ряба" (охолоджена курятина), "Легко!" (заморожені напівфабрикати), "Дружба народів", "Бащинський", "Європродукт" (ковбасні вироби і копченина), "Сертифікований Ангус" (елітна охолоджена яловичина), "Фуа Гра" (охолоджена і заморожена гусятина і фуа-гра).

Чистий збиток МХП в 2014 році становив $412 млн проти чистого прибутку в $162 млн в 2013 році. Його виручка за підсумками минулого року знизилася на 8% - до $1,379 млрд.

Шведська агрокомпанія Agrokultura (раніше - Alpcot Agro) зареєстрована в 2006 році.

Згідно з інформацією на сайті компанії, станом на листопад 2014 р. її основними власниками були інвесткомпанії Steenord Corp, підконтрольна бізнесменові Миколі Фартушняку, і Magna Investments Ltd, підконтрольна Ігорю Худокормову.

Згідно з прес-релізом на сайті компанії, Magna Investments в травні 2015 р. володіла 96% акцій Agrokultura. І. Худокрмов є власником російської продовольчої групи "Продімекс-холдинг", яка має найбільший земельний банк у країні і є найбільшим виробником білого цукру в Росії.

За 2014 р. Agrokultura AB уперше за свою історію отримала чистий прибуток SEK22 млн проти SEK262 млн чистого збитку в 2013 році. Виручка компанії за звітний період знизилася на 13%, до SEK539, через продовження падіння цін на сировинні товари.

Згідно з фінансовим звітом Agrokultura за 2014 р., в Україні компанія обробляла 70,8 тис. га землі, в Росії - 145,8 тис. га.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА