12:44 03.06.2015

ВР дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Сергія Клюєва

2 хв читати
ВР дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Сергія Клюєва

Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності позафракційного народного депутата Сергія Клюєва.

За відповідне рішення на засіданні парламенту в середу проголосували 287 народних депутатів за необхідних 226 голосів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", з парламентської фракції "Опозиційний блок" підтримав це рішення один народний депутат - Вадим Рабінович. Проти проголосував лише один депутат Нестор Шуфрич, троє утрималося, інші або не голосували, або відсутні. Депутатські групи "Відродження" та "Воля народу" не дали жодного голосу на підтримку цього рішення.

286 голосів дали п’ять фракцій парламентської коаліції та позафракційні парламентарі. "Блок Порошенка" дав 128 голосів, "Народний фронт" - 76, "Самопоміч" - 28, фракція Радикальної партії - 19, "Батьківщина" - 13; жодного голосу "проти" або "утримався" коаліція не дала, невелика кількість депутатів не голосувала або відсутні. Позафракційні дали 22 голоси "за" та один голос "проти".

Раніше лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що всі фракції коаліції парламенту заявили про намір підтримати подання про зняття недоторканності з нардепів С.Клюєва та Сергія Мельничука.

Як повідомлялося, 12 травня генпрокурор В.Шокін вніс до парламенту подання про зняття недоторканності з позафракційних нардепів С.Клюєва та С.Мельничука у зв'язку з тим, що їх підозрюють у вчиненні низки кримінальних злочинів.

Генпрокурор В.Шокін на брифінгу 12 травня повідомив, що С.Клюєва підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство) і ч. 5 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Говорячи про підозру у вчиненні злочинів С.Клюєвим, генпрокурор зазначив: "Клюєва звинувачують у шахрайстві - разом зі своїм братом Андрієм вони шахрайським шляхом заволоділи фінансовими коштами, а також заволоділи майном підприємств і приватних осіб".

Водночас він наголосив, що про арешт С.Клюєва наразі не йдеться, проте додав, що статті, за якими обвинувачують парламентаря, передбачають покарання у вигляді позбавлення волі терміном понад десять років.

Регламентний комітет Верховної Ради 29 травня передав спікеру В.Гройсману подання генерального прокурора на надання згоди парламентом про притягнення до кримінальної відповідальності С.Клюєва.

Водночас 2 червня комітет із питань регламенту переглянув попередні рішення щодо зняття недоторканності з народних депутатів С.Мельничука та С.Клюєва і направив висновки спікеру парламенту, щоб той виніс їх на розгляд Верховної Ради. В результаті перегляду рішення комітет вилучив текст, в якому зазначає, що подання є недостатньо обґрунтованим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА