16:27 01.10.2014

Україна вийшла з угоди з РФ про будівництво керченського мостового переходу - міністр Кабміну Семерак

2 хв читати
Україна вийшла з угоди з РФ про будівництво керченського мостового переходу - міністр Кабміну Семерак

Україна розірвала угоди з Російською Федерацією про спільні дії з облаштування транспортного переходу через Керченську протоку, повідомив міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак.

"Згідно з нормами цієї угоди, ми мали би за півроку до розірвання направити дипломатичні повідомлення. Ми це зробили. І я абсолютно спокійно можу сказати, що ми цю угоду розірвали, ухваливши це рішення на засіданні уряду", - заявив він на брифінгу в Києві в середу.

О.Семерак також наголосив, що Кабмін відразу ж після свого призначення у березні ухвалив відповідне рішення, але тільки тепер воно набуло чинності.

"Я переконаний, що Росія нам не брат, і не далекий родич, і навіть не доброзичливий сусід. І жодних спільних проектів, які могли б створити коридор дружби, не буде до завершення анексії Криму й конфлікту, в якому російські війська беруть участь на території України", - додав міністр.

Як повідомлялося, 21 червня 2013 року посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов повідомив агентство "Інтерфакс-Україна", що РФ найближчими днями передасть Україні розгорнуту пропозицію щодо будівництва мостового переходу через Керченську протоку.

19 листопада 2013 року Кабінет Міністрів України створив урядову делегацію на чолі з віце-прем'єром Олександром Вілкулом для участі в переговорах з укладання Договору між урядами України та Росії про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку. Український уряд також затвердив відповідні директиви для української сторони. Основною метою участі делегації в переговорах було узгодження проекту угоди між урядами двох країн про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку. Проект угоди також передбачав створення українсько-російської робочої групи для підготовки завдань, персональний склад групи з українського боку також був схвалений урядом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА