13:55 19.03.2014

"Свободівці" заперечують факт свавілля відносно голови НТКУ і депутатські мандати здавати не планують - Мірошниченко

2 хв читати

Народні депутати фракції ВО "Свобода", які брали участь в інциденті з виконувачем обов'язків генерального директора НТКУ Олександром Пантелеймоновим, не мають наміру поки що здавати депутатські мандати, але запевняють, що не будуть прикриватися ними під час слідства.

"Можливо, в некоректній формі - і ми за це просимо вибачення: емоційно спрацювали, - ми його змусили написати цю заяву (про звільнення - ІФ). Але побоїв та іншого свавілля, про який написали журналісти, не було", - заявив народний депутат Ігор Мірошниченко на брифінгу в середу в Києві.

Він пояснив: "Водночас, ми говоримо, що не ховаємося за депутатською недоторканністю. Ми готові, щоб відповідні структури і органи, які за це відповідають, провели незаангажоване, чесне розслідування і надали оцінку тим подіям, що відбулися вчора в кабінеті в.о. гендиректора, який написав заяву".

Депутат також зазначив, що учасники інциденту готові сприяти слідству і доводити свою позицію.

На уточнювальне запитання журналістів, чи готові депутати скласти свої мандати, І.Мирошниченко заявив: "Ми готові не ховатися за депутатською недоторканністю... Що стосується здачі мандата - це залежить від рішення, яке ухвалить суд".

Ще один учасник інциденту - народний депутат фракції ВО "Свобода" Богдан Бенюк також наголосив, що парламентарі, які брали участь в інциденті, не ховатимуться за своїми мандатами".

Андрій Іллєнко, який також брав участь в інциденті, висловив думку: "Я змушений констатувати, що форма була, звичайно, некоректна і фізичний тиск, яке було, звичайно, не є правильним".

І.Мирошниченко також спростував інформацію, що з'явилася раніше в ЗМІ, про те, що в.о. гендиректора НТКУ О.Пантелеймонова після інциденту в його кабінеті викрали. Депутат наголосив, що ця інформація є неправдивою.

"Те, що відбувалося на "Першому національному" протягом трьох місяців, нас глибоко обурювало. Та брехня і неправда, московська пропаганда, яка лунала з телеканалу, що фінансується за кошти платників податків, не могла не викликати обурення... Краплею, яка переповнила чашу терпіння, був вчорашній ефір, де протягом тривалого часу "Перший національний" у прямому ефірі транслював колонний зал Будинку спілок Кремля, де відбувалися урочисті заходи з приводу окупації, анексії Криму. У той час, коли було вбито першого українського солдата в Криму, "Перший національний" через ретрансляцію з "Громадського ТБ" показував святкування на Червоній площі в Москві"", - пояснив дії "свободівців" І.Мірошниченко.

Як раніше повідомлялося, 18 березня народні депутати від ВО "Свобода" силою змусили т. в. о. директора Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова написати заяву про відставку. На викладеному в мережі відео видно, що народні депутати силою змусили О.Пантелеймонова писати заяву, били його по обличчю та голові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА