16:54 19.12.2013

Київ і Москва планують погодити наповнення двосторонньої програми ВТС до 2017 р. на черговому засіданні міждержкомісії на початку 2014 р. - джерело

2 хв читати
Київ і Москва планують погодити наповнення двосторонньої програми ВТС до 2017 р. на черговому засіданні міждержкомісії на початку 2014 р. - джерело

Україна та РФ мають намір завершити погодження уточненої програми військово-технічної співпраці (ВТС) на 2013-2017 роки у рамках чергового засідання профільної підкомісії українсько-російської міждержавної комісії, запланованого на початок наступного року в Москві, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в оборонному секторі в четвер.

Як нагадав співрозмовник агентства, під час минулого засідання підкомітету з питань безпеки українсько-російської міждержкомісії у вересні в Москві, російська сторона передала українській стороні для розгляду свої нові пропозиції щодо наповнення співпраці.

"У рамках засідання їх не обговорювали. На цьому етапі їх не озвучують", - сказав він.

"Зауваження української сторони до переданих пропозицій було направлено російській стороні на початку грудня", - уточнив співрозмовник агентства.

"Проект програми двосторонньої ВТС до 2017 року планується остаточно погодити під час ході наміченого на другий квартал майбутнього року в Москві чергового засідання підкомісії з питань ВТС підкомітету з питань безпеки українсько-російської міждержкомісії. Як очікується, уточнену програму буде затверджено під час сьомого засідання підкомітету з питань безпеки двосторонньої міждержкомісії, яке планується провести на початку другого півріччя 2014 року в Києві", - повідомив він.

Згідно з раніше озвученими оцінками української сторони, серед пріоритетів двосторонньої ВТС насамперед питання модернізації засобів ППО, авіаційної техніки.

Як зазначали в Києві, останніми роками під час реалізації ВТС російська сторона спирається на взятий у середині 1990-х років курс щодо створення замкнутого циклу виробництва стратегічних видів озброєнь, що впливають на обороноздатність держави. При цьому РФ ставить за мету створення нових озброєнь на рівні стандартів НАТО з використанням потенціалу і технологічного ресурсу інших країн.

Спочатку міжурядову угоду про реалізацію програми двостороннього ВТС на 2013-2017 роки планувалося підписати на засіданні профільного підкомітету міждержкомісії в червні, проте за ініціативою російської сторони його було перенесено не вересень.

Плани підписання міжурядової угоди про реалізацію програми ВТС між Україною та РФ на 2013-2017 роки закріплені протоколом шостого засідання російсько-української міждержавної комісії, що відбулося за участю глав держав країн 17 грудня в Москві.

Документ також містить доручення урядам України та РФ "приділити пріоритетну увагу розвитку спільної військово-технічної співпраці, кооперації підприємств оборонних галузей промисловості, створенню спільних підприємств у військово-технічній сфері".

Водночас у Москві у зв'язку з підготовлюваним підписанням Києвом угоди про асоціацію з ЄС заявляли про можливість перегляду спільних проектів, зокрема в оборонному секторі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА