11:40 26.11.2013

Голодовка Тимошенко з вимогою підписання угоди з ЄС навряд чи дасть очікуваний результат - думка

2 хв читати

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко, оголосивши голодовку з вимогою до української влади підписати угоду про асоціацію Україна-ЄС, навряд чи зможе досягти успіху своїми діями, вважає голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"У такий спосіб (голодовкою - ІФ) Юлія Тимошенко передусім хоче висловити політичну й моральну солідарність з учасниками Євромайдану, підкреслити драматизм своєї особистої участі в боротьбі за євроінтеграцію. Але при цьому потрібно пам'ятати, що це не перша голодовка Юлії Тимошенко. Рік тому вона вже протестувала так само проти фальсифікацій на парламентських виборах. Тоді її голодовка завершилася безрезультатно. Й нині результат цієї акції може бути таким самим", - сказав політолог у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

На його думку, влада навряд чи погодиться на виконання вимог Ю.Тимошенко. "Є політичний ризик і в повторному використанні такої форми протесту як голодовка", - вважає В.Фесенко.

"Голодовка - це надзвичайна форма протесту, коли людина ризикує своїм здоров'ям, а іноді - й життям. Якщо ця форма протесту повторюється, нехай навіть через рік, то зменшується її надзвичайний і гостро драматичний статус, а політичні супротивники почнуть сіяти сумніви та підозри щодо самого факту голодовки. Як і минулого разу, виникне проблема гідного виходу з цієї протестної акції", - вважає політолог.

Проте, незважаючи на ці ризики, Ю.Тимошенко намагається "загострити ситуацію навколо теми свого здоров'я, прагнучи привернути увагу не лише до необхідності підписання угоди про асоціацію з ЄС, а й до проблеми свого звільнення, хоч би у формі лікування за кордоном", наголошує В.Фесенко.

Як повідомлялося, напередодні захисник екс-прем'єра Сергій Власенко зачитав листа Ю.Тимошенко зі сцени Європейської площі в Києві про те, що вона оголосила голодовку з вимогою до української влади підписати угоду про асоціацію Україна-ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА