12:57 11.04.2013

Кучму вже допитали у справі Щербаня - заступник генпрокурора Фролова

3 хв читати
Кучму вже допитали у справі Щербаня - заступник генпрокурора Фролова

Президента України Леоніда Кучму (1994-2005 рр.) уже допитали у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня, заявила в інтерв'ю інтернет-виданню "Українська правда" заступник генерального прокурора Лілія Фролова.

Відповідаючи на запитання, чи відрізняється сказане Л.Кучмою від того, що він говорив раніше, що йому невідомо про конфлікт екс-прем'єра Юлії Тимошенко та Є.Щербаня, заступник генпрокурора відповіла: "Суть цих показань, я думаю, стане відома під час уже безпосередньо судового слухання по суті", - зазначила вона.

Як повідомлялося, 24 січня 2013 року під час Давоського форуму Л.Кучма заявив, що підстави для порушення справи стосовно екс-прем'єра Ю.Тимошенко про її причетність до вбивства Є.Щербаня за часів його президентства (до початку 2005 року) були відсутні, заявляє сам Л.Кучма.

"Це справа прокуратури. Генеральний прокурор Потебенько давав доповіді, що на той час підстав для порушення справи не було. От і все", - сказав.

Син Є.Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань, на прес-конференції 4 квітня 2012 року заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Ю.Тимошенко та Павла Лазаренка до вбивства його батька в 1996 році.

Перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін 9 серпня 2012 року заявив, що Генеральна прокуратура має достатньо підстав для висунення Ю.Тимошенко обвинувачень у причетності до вбивства Є.Щербаня, а 18 січня генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура України завершила розслідування кримінальної справи про вбивство Є.Щербаня, Ю.Тимошенко вручено повідомлення в підозрі її в організації спільно з П.Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів.

Ю.Тимошенко та П.Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.

23 січня В.Пшонка повідомив, що інформацію про причетність екс-прем'єра Юлії Тимошенко до організації вбивства Є.Щербаня було озвучено ще у 2001 році, але Ю.Тимошенко всіляко уникала відповідальності. "Ще у 2001 році радник Лазаренка (екс-прем'єра Павла Лазаренка - ІФ) заявив про причетність Тимошенко до фінансування та організації вбивства Є.Щербаня. Тож ця інформація не нова й була озвучена ще 12 років тому. Але Тимошенко всіма можливими й неможливими шляхами весь цей час уникала відповідальності. Вона ховалася за посадами, мандатом народного депутата, політичним статусом тощо", - сказав В.Пшонка.

За словами генпрокурора, у правоохоронців ще з кінця 90-х років регулярно виникали запитання до Ю.Тимошенко. "Але вона жодного разу не надала на них відповідей за жодною з кримінальних справ. А їх за останні 15 років проти Ю.Тимошенко було порушено чимало", - сказав він.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській колонії в Харкові, нині проходить курс лікування в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" №5.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА