14:53 20.01.2023

МОЗ ретельно моніторить введення в експлуатацію та використання закупленого за кошти держбюджету медобладнання – Ляшко

2 хв читати
МОЗ ретельно моніторить введення в експлуатацію та використання закупленого за кошти держбюджету медобладнання – Ляшко

 Міністерство охорони здоров'я України ретельно моніторить введення в експлуатацію та використання медичного обладнання, закупленого коштом державного бюджету, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Ми перезапустили підходи до використання дорогого медобладнання. Щотижня, у понеділок, до мене приходить інформація про стан монтажу, введення в експлуатацію та кількість проведених процедур за всією кількістю обладнання, придбаного за держкошти. Це КТ, ангіографи, рентгенапарати, кисневі станції, інше "Я знаю за кожній лікарні, де вони змонтовані, і знаю причину, чому не змонтовані і які плани виходу", - сказав він інтерв'ю на каналі "Доктор Булавінова" у четвер.

Ляшко наголосив, що з клінік, які не виконують зобов'язань щодо введення обладнання в експлуатацію, воно перерозподіляється на інші медустанови.

"Ми перерозподіляємо це обладнання на інші медустанови, готові його приймати. Були кейси у Запорізькій, Херсонській, Миколаївській області, які пов'язані з війною. Тому ми забирали це обладнання та ставили його на інші медустанови, де воно вже працює. Пізніше, коли буде більш-менш спокійно, ми закупимо в ці регіони та встановимо обладнання. Так ми зробили для Миколаєва: забрали у них КТ, а зараз закупили ще одне КТ і найближчим часом воно буде встановлене у миколаївській лікарні", - сказав він.

Водночас Ляшко зазначив, що випадки невведення медобладнання в експлуатацію пов'язані не лише з війною, а й із менеджментом медустанови.

"У Луцьку ми купили ангіограф, але за два роки готовність до прийому була нульова. У присутності голови ОДА я дав головному лікарю два місяці - чи запускає ангіограф, чи ні. І він зробив ремонт і ввів в експлуатацію, бригада їде на монтаж", - розповів міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА