09:55 29.04.2022

Пекін закриває всі школи у зв'язку зі спалахом COVID-19

2 хв читати
Пекін закриває всі школи у зв'язку зі спалахом COVID-19

Влада Пекіну закриває всі школи в місті у зв'язку з захворюваністю на коронавірус COVID-19, повідомляє Sky News.

З п'ятниці усі столичні школи перестають працювати. Влада міста не повідомляє, коли навчальні заклади відкриються знову. Також не ясно, чи зможуть школи надати можливість дистанційного навчання або дозволити студентам, які готуються до іспитів, повернутись до класів.

У період із минулої п'ятниці до четверга у місті було виявлено близько 150 випадків зараження коронавірусом, при цьому у четвер було виявлено 50 із них. Також понад 30 випадків захворювання припадають на учнів, спалахи захворюваності зафіксували у шести школах та двох дитячих садках.

У четвер влада міста ухвалила рішення перевести на віддалене навчання школярів у столичному районі Чаоян, залишивши учням середньої та старшої школи, які готуються до підсумкових іспитів, можливість відвідувати навчальні заклади. Увечері того самого дня було ухвалено рішення посилити захід та розширити його на все місто.

Раніше у Пекіні розпорядилися провести масове тестування населення на коронавірус. Очікується, що до п'ятниці перевірять третину мешканців столиці. У деяких частинах міста, де виявили випадки COVID-19, упровадили локдауни.

Китай залишається однією з небагатьох країн, яка дотримується політики "нульової толерантності" до COVID-19. Це означає обмеження поширення вірусу через локдауни та обов'язковий карантин для тих, хто вступав у контакт із інфікованими громадянами. Ця політика була частиною підготовки до зимових Олімпійських ігор, які відбулися в Пекіні з 4 до 20 лютого 2022 року, проте влада вирішила продовжити її після закінчення Ігор.

За весь період пандемії в Китаї було виявлено близько 214 тис. випадків зараження коронавірусом та понад 4,9 тис. смертей від наслідків захворювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА