19:22 16.02.2022

"Фармак" не планує змін у номенклатурі через можливий початок військових дій, планує збільшити запаси сировини

2 хв читати
"Фармак" не планує змін у номенклатурі через можливий початок військових дій, планує збільшити запаси сировини

Фармацевтична компанія АТ "Фармак" (Київ) не планує змін у номенклатурі продукції через можливий початок військових дій, але планує дещо збільшити запаси сировини, повідомив виконавчий директор компанії Володимир Костюк.

"Змін у номенклатурі підприємства не планується, підприємство продовжуватиме випуск усіх необхідних ліків для забезпечення потреб населення і України, і країн експорту, але, зокрема, з неухильним виконанням тих мобілізаційних завдань, які вже взяла на себе компанія", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

Костюк зазначив, що збоїв у постачанні сировини наразі немає.

"Запаси сировини плануємо дещо збільшити, але не суттєво. Розуміємо ризики блокування портів чи обмеження авіаперевезень, тому і на цей випадок розробили план антикризових заходів", - сказав він.

Костюк наголосив, що "Фармак" працює у штатному режимі та виробляє ліки, необхідні і у мирний час, і за часів пандемії чи загроз вторгнення агресора.

Він зазначив, що "Фармак" фіналізує Business Contingency Plan (план безперервної роботи бізнесу), який "консолідує, а іноді й змушує зовсім по-іншому поглянути на вже наявні антикризові плани, такі як плани дій у разі посилення та почастішання кібератак, обмеження постачання енергії чи палива, загроз фізичній безпеці працівників чи цілісності матеріальних активів компанії".

"Розглядаємо кожен із планів через призму різного ступеня небезпеки: від статусу на сьогодні до введення воєнного стану або ще загрозливіших сценаріїв", - сказав він.

Коментуючи можливості виконання міжнародних контактів у разі активних військових дій, Костюк наголосив, що "Фармак" офіційним листом поінформував усіх партнерів, "що компанія працює та планує працювати у звичайному режимі".

"У разі настання кризової ситуації діятимемо відповідно", - сказав він.

"Фармак" - лідер фармацевтичного ринку з часткою 5,9% у грошовому вираженні. Компанія виробляє лікарські засоби у всіх чотирнадцяти терапевтичних групах. Серед основних напрямів - протизастудні, ендокринологічні, гастроентерологічні, кардіологічні, неврологічні портфелі. Щорічно "Фармак" виводить на ринок майже 20 нових складнокомпонентних сучасних препаратів, у розробці на сьогодні приблизно сто лікарських засобів.

За підсумками 2020 року "Фармак" отримав чистий прибуток приблизно 1,138 млрд грн, що майже на 7,8% більше, ніж у 2019 році. Чистий прибуток компанії за підсумками 2019 року становить 1,056 млрд грн, що майже співпало з показником 2018 року - 1,05 млрд грн, а за підсумками 2018 року чистий прибуток зріс на 25,16%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА