12:10 16.03.2021

Степанов: Усі сімейні лікарі будуть вакциновані від COVID-19 через кабінети вакцинації

2 хв читати
Степанов: Усі сімейні лікарі будуть вакциновані від COVID-19 через кабінети вакцинації

Усі сімейні лікарі будуть вакциновані від COVID-19 через кабінети вакцинації, вони відкриватимуться з наступного тижня, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Наступного тижня ми відкриватимемо кабінети вакцинації. Всі сімейні лікарі будуть вакциновані від COVID-19 через ці кабінети", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV у ніч на вівторок.

За словами Степанова, згідно з національним планом вакцинації, на сьогодні мали б працювати щонайменше дев'ять мобільних вакцинальних бригад на область, однак на місцях ці плани не виконуються.

"Місцеві органи мали вийти не на 10 тис., а понад 12-14 тис. вакцинацій на добу. Там мобільна бригада не виїхала, там не провакцинували - ось таким чином на місцях розгортаються", - поскаржився він.

Проте Степанов наголосив, що найближчими днями темпи вакцинації прискоряться і досягнуть понад 10 тис. вакцинацій на день.

"Сьогодні була досить сувора розмова, зокрема з деякими головами областей", - сказав він.

Крім того, Степанов повідомив, що до 31 березня до України мають бути поставлені 1,5 млн доз вакцини AstraZeneca (Covishild). Дозвіл на їх експорт МОЗ очікує від уряду Індії.

Як повідомлялося, перша партія у 500 тисяч доз вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield) була доставлена до України вранці 23 лютого.

Препарат Oxford/AstraZeneca виробляють на потужностях Serum Institute (Індія), він має локальну (торговельну) назву Covishield. Для екстреного застосування в Україні його зареєстрували 22 лютого.

Крім того, Україна отримала підтвердження про постачання в межах механізму COVAX 2,2 – 3,7 млн доз вакцин Oxford/AstraZeneca в I-II кварталі 2021 року. Крім того, цю вакцину буде закуплено державним коштом безпосередньо у виробників.

Україна також підписала додаткові прямі контракти на постачання вакцини від COVID-19, яку розроблено за участю компаній AstraZeneca (Велика Британія-Швеція) та NovaVax (США) і виробляють на потужностях Serum Institute (Індія).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА