17:55 25.11.2019

Голова НСЗУ написав заяву про звільнення

2 хв читати
Голова НСЗУ написав заяву про звільнення

Голова Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Олег Петренко написав заяву про звільнення з посади.

"Я сьогодні написав заяву про звільнення з посади голови Національної служби здоров'я України. За власним бажанням", - написав він на своїй сторінці в мережі Facebook у понеділок.

За словами Петренка, причиною його рішення є "дуже різні фундаментальні цінності з командою, яка наразі працює над трансформацією системи охорони здоров'я".

"Це заважає працювати і мені, і їм. Відсутність єдиного розуміння мети, складності процесів, спільної відповідальності та постійний пошук простих рішень у складних питаннях не допомагає знаходити спільну мову і постійно стає каменем спотикання", - написав він.

Петренко наголосив: його рішення "дасть новій політичній команді можливість зробити це інакше, ніж робив і щодня роблю це я".

За його словами, НСЗУ "точно не має бути "бухгалтерією" при Міністерстві охорони здоров'я", і сказав, що більше поки що не коментуватиме своє рішення.

Водночас Петренко зауважив, що трансформацію системи вже не зупинити. "Зміни проросли на місцях, запустивши процеси й очікування на всіх рівнях системи. Головне ми точно зробили: дали зрозуміти, що реальні зміни можливі. Справжні. В інтересах споживачів медичних послуг і медичного персоналу", - сказав він.

Петренко також зазначив, що наразі НСЗУ - "це жива структура з впровадженими і налаштованими процесами на всіх рівнях, з людським обличчям і натхненним серцем".

"Це організація, яка здатна планувати і здійснювати задумане: первинка та реімбурсація - тому живе підтвердження. Це потужна команда справжніх професіоналів, які розробили першу в Україні програму медичних гарантій. І які здатні втілити її в життя в повному обсязі в 2020 році", - - заявив він.

Петренко акцентував увагу на тому, що програму медичних гарантій (ПМГ) за розрахунками, тарифами, пакетами послуг розроблено, а держбюджет-2020 ухвалено.

"НСЗУ має стати єдиним національним стратегічним закупником медичних послуг і лікарських засобів за ПМГ, з однаковими для всіх правилами й прозорим розподілом коштів. Це і є один із видів загальнообов'язкового солідарного медичного страхування. Так це працює в багатьох розвинених країнах. І тільки в такому статусі ми зможемо відповісти на виклики, що стоять перед системою охорони здоров'я України", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА