13:43 29.06.2018

Гройсман: Результати реформи системи охорони здоров'я стануть помітними через 2-3 роки

2 хв читати
Гройсман: Результати реформи системи охорони здоров'я стануть помітними через 2-3 роки

Результати реформи системи охорони здоров'я в Україні повною мірою будуть помітні через 2-3 роки, але сьогодні потрібно бути послідовним в ухваленні всіх потрібних рішень, заявляє прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Як повідомляється на офіційному сайті українського уряду, прем'єр зазначив, що нинішня глава профільного відомства Уляна Супрун здатна ламати схеми, які десятиліттями існували в медичній сфері. "Медицина не знала змін з минулого століття. Її довели до розрухи. Уляна Супрун розпочала реформу, щоб це змінити. Вона - волонтер, яка приїхала сюди працювати. У неї непростий характер, але вона здатна ламати схеми, які сформувались у цій сфері", - зазначив В.Гройсман.

На його думку, все міфи, нав'язувані щодо трансформацій, особливо у сфері нового механізму закупівлі ліків, - здебільшого маніпуляції. "Зараз ми закуповуємо препарати, які заздалегідь готуються під Україну. Це світова практика. Зараз усе систематизується. Для прикладу, наразі вперше за 7 років Україна повністю забезпечена вакцинами, необхідними для імунопрофілактики відповідно до календарного плану вакцинації", - зазначив глава уряду.

За його словами, закупівля централізована, через ООН, міжнародні тендери, які неможливо скомбінувати. "Щоб спробувати там щось вкрасти, треба бути хворим на голову! ... Зараз є спроби нав’язати "свого" міністра, через нього впровадити нові корупційні схеми - і знову все по колу. А я хочу змінити систему охорони здоров’я", - сказав прем'єр.

"І процес пішов. Уже 9 млн українців уклали угоди на обслуговування сімейними лікарями. Через 2-3 роки ви побачите результат, але для цього потрібно бути послідовними. Не можна шарахатися зі сторони в сторону", - додав В.Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА